EndlessInfinity Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 (edytowane) Grand Scenic II 2.0 dci / 2008 150 KM /110 kW Panowie i Panie Mam problem z hamulcem, jest czasami "twardy". Mechanik stwierdził, że zacina się zawór zwrotny serwo. Znalazłem po numerze VIN schemat i niestety ten zawór czy też wężyk z nim nie jest w żaden sposób opisany - brak numeru części. Czy miał ktoś z Was z tym doczynienia i ma może namiar na to w necie? Szukanie po szrotach silnika 2.0 dCi nieco karkołomne. Czy wiecie może czy od 1.9 dCi będzie pasować? Edit: przepraszam, nie ten dział, proszę o przeniesienie, dawno nie pisałem na takim forum. Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez EndlessInfinity Nieodpowiedni dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Masz elektryczny hamulec postojowy? Miałem podobne podejrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EndlessInfinity Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Tak, elektryczny. Ale co to ma do zwykłego hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EndlessInfinity Opublikowano 2 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2024 Sam zaworek ciężko znaleźć, kupiłem używany wąż podciśnienia serwa z zaworkiem. Akurat jeden jedyny do 2.0 dCi był, nie jestem pewien czy od innych silników by pasował. Można zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2024 Wymiana zaworu zwrotnego rozwiązała problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi