Uprox Opublikowano 5 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Witam. Jest na forum temat o problemach z odpalaniem auta na biegu, a u mnie nagle auto przestało odpalać na luzie. Do tej pory zawsze odpalał, zwykle tak go odpalałem. A teraz po włożeniu karty, po wygaszeniu check listy i komunikacie OK - wciśnięcie startera nie wywołuje żadnej reakcji, poza komunikatem "Wciśnij sprzęgło". Ze sprzęgłem dopiero odpala. Czujnik biegu wstecznego sprawny. Akumulator dwuletni, nie było i nie ma komunikatów związanych z ładowaniem. Podpowie ktoś, o co może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 22 minuty temu, Uprox napisał(a): Czujnik biegu wstecznego sprawny Czujnik nie wskazuje załączonego luzu czyli nie do końca sprawny albo pedał hamulca nie wskazuje odpowiedniego wciśnięcia pedału. Są odpowiednie interfejsy które wskażą działanie wymienionych czujników, można też w ciemno wymienić czujnik na pedale hamulca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 5 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Auto dotychczas odpalało bez wciskania hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Są dwie konfiguracje dotyczące sposobu odpalania silnika. 1 - bez wciskania jakiegokolwiek pedału - warunkiem było, by odpowiednie moduły samochodu widziały załączony luz (czujnik na skrzyni biegów) 2 - z obowiązkowo wciśniętym przynajmniej jednym pedałem: a) hamulca lub sprzęgła przy widocznym dla systemów załączonym luzie b) sprzęgła, gdy system widzi załączony bieg. Konfiguracja sposobu odpalania zapisana jest w module UCH w kabinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 6 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2024 A wymiana tego czujnika wstecznego biegu jest mocno problematyczna? Da radę dojść do niego od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2024 Jest pod skrzynką z akumulatorem. Są spece, że wymieniają go bez wyjmowania akumulatora i tej skrzynki. Dojście bardzo trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2025 Po wymianie czujnika biegu wstecznego z zamiennika na oryginalny - wszystko wróciło do normy, znowu odpalam auto na luzie bez użycia pedałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi