msz Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam Wszystkich. Mam problem a mianowicie mój Scenic II ph I wyświetla, że nie jest zamknięty bagażnik chociaż jest on zamknięty (zamek działa dobrze). Przez to nie mogę zamknąć samochodu bo nie chce załączyć sie zamek centralny ponieważ auto "myśli" że bagażnik jest otwarty.Może wiecie co może być przyczyną? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Albo mikrostyk w zamku bagażnika lub przewód ma zwarcie do masy (najczęściej w tej gumowej przelotce między klapą a nadwoziem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanek666 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Dzisiaj podczas uruchamiania samochodu pojawił się na wyświetlaczu komunikat: "otwarty bagażnik". Wszedłem na forum i w "szukajce" znalazłem odpowiedni temat. Odkręciłem cztery śruby, zdjąłem wewnętrzny plastik i znalazłem przyczynę. W moim przypadku przyczyną była woda, która dostała się w okolice zamka przez plastikową nakładkę na klapie bagażnika. W ruch poszła szmatka. Przy okazji wymieniłem żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Po sprawdzeniu bez plastików zamek działa poprawnie. Po złożeniu wszystko jest ok. Edytowane 28 Lutego 2012 przez urbanek666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Wszedłem na forum i w "szukajce" znalazłem odpowiedni temat. I za to plusik dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisHappy26 Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Witam wszystkich, Mam identyczny problem, jak ten opisany. Bagażnik zamyka się normalnie, natomiast na wyświetlaczu się świeci jako otwarty i przez to nie mogę zamknąć samochodu. Powodem najpewniej jest jakieś zwarcie spowodowane czyszczeniem tylnej szyby płynem do spryskiwaczy. Psiknąłem w zamek wd40 ale bez efektu. Oczywiście spróbuję opisanych tu rozwiązań, w ostateczności zaprowadzę auto do mechanika, ale sytuacja przytrafiła mi się w sobotę wieczorem, przy lodowatym wietrze i po ciężkim dniu. Po prostu nie mam teraz siły bawić się z tym. Czy istnieje możliwość ad hocowego zamknięcia całego auta? Czy można w jakiś sposób zignorować bagażnik i zamknąć drzwi z przodu i z tyłu? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Otwórz drzwi kierowcy i przytrzymaj 5 sekund przycisk CZ. Zamki się zablokują. Zatrzaśnij za sobą drzwi kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisHappy26 Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dnia 13.02.2021 o 21:41, aniewa napisał: Papuga Sorki, ale który to jest przycisk CZ? Ten od zamykania na karcie? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 W kabinie czerwony przycisk centralnego zamka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip5561 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć, Mam problem z moim Megane II ph2 kombi. Przy próbie zamknięcia samochodu pokazuje komunikat, "OTWARTY BAGAŻNIK" i nie da rady zamknąć samochodu z zamka centralnego. Bagażnik fizycznie jest zamknięty, reaguje na przycisk z dołu klapy i otwiera się. W czym może leżeć przyczyna? Problem z ryglem? Elektronika? Jeśli taki temat już istnieje i jest na niego odpowiedź to przepraszam i proszę o link. Pozdrawiam. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez filip5561 Błąd językowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Połączyłem z istniejącym tematem. Przyczyna w krańcówce zamka, nie pokazuje modułowi UCH, że zamek jest zablokowany. Równie dobrze może być przełamany przewód w gumowym peszlu osłaniającym przewody wchodzące do klapy. Częsta usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roubert Opublikowano 6 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2024 Witam. wymieniłem wiązkę bagażnika w mojej Megani 2 kombi z powodu niemożności otwarcia klapy. Niestety, nic to nie dało a dodatkowo doszły inne nie przewidziane usterki. Teraz nie mogę zamknąć auta z pilota, nie mrugają kierunkowskazy, ponieważ komputer widzi klapę otwartą a jest zamknięta. Jak znaleźć przyczynę tych kłopotów. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.8 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figurel Opublikowano 7 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2024 (edytowane) Zacząłbym od zamka klapy bagażnika. Mikrostyk, uruchamiany przez rygiel zamka informuje o otwartej lub zamkniętej klapie, uszkodzony. To schemat od Megane 3 ale powinno być tak samo u ciebie. Miernik do pinów 1 i 2 i sprawdzić. Edytowane 7 Września 2024 przez figurel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2024 Połączyłem z podobnym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi