makintosz Opublikowano 7 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2024 Witam Wszystkich, mam problem z megane iv 2016 r. ( przebieg 182 km, 1.5 dci) zablokowało mi tylne koła i i nie mogę wyjechać z garażu , jest tam hamulec elektryczny , normalnie słychać silniczki jak pracują (zaciskają i puszczają ) lewe koło normalnie się rusza, a prawe nie i podejrzewam że chyba się zapiekło bo auto stało po zrobieniu trasy 3 tygodnie. Dodam, że pojawiają się komunikaty „skontroluj układ jazdy pod górę „ , „ hamulec aktywny wyłączony” Czy ktoś miał podobny problem ? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 12 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Update był Pan mechanik , stwierdził , że jest spalony silniczek od zacisku (prawy) , po odkręceniu zluzowal zacisk i koło puściło, więc silniczek został zamówiony nowy. Pan mechanik zamontował nowy i tutaj zonk, silniczek nadal nie pracuje , a błędy się nadal wyświetlają . Miał ktoś taką sytuację ? Czy może trzeba wykonać adaptację clipem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 No to jeszcze wypadało by pomierzyć kable , co idą do tego silnika, może któryś jest przecięty / przegryziony? Może też sprawdzisz, czy pojawia się napięcie na wtyczce jak luzujesz hamulec postojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 24 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Stan na dziś, wymieniony moduł sterowania od hamulca ręcznego ale mechanik nie umie zaadaptować , podobno. Mial ktoś taki przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi