Rob1987 Opublikowano 6 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 Cześć wszystkim. W tym roku kupiłem megane 3 1.4TCE i się bardzo zdziwiłem. Kupiłem komplet filtrów i nie mam pojęcia, gdzie jest filtr paliwa w megane. Jest w stanie ktoś mi pomóc? Szukałem na google ale nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Filtr zamontowany jest w pompie a dokładnie pod nią to jest siteczka działająca jak smok w misce oleju i tyle. Jest niewymienny tzn wymienia się go wraz z pompą paliwa (przewidziana jest ona na ok 250 tyś km). Cytat z forum scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob1987 Opublikowano 8 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Tak też widziałem jak napisałeś teraz. Byłem zdziwiony jak zakupiłem komplet filtrów I tam był filtr paliwa. Po co oni sprzedają filtry paliwa skoro takie nie występują w Megane 3?! Żenada... A czy jest możliwość wyczyszczenia tego sitka w pompie paliwa?? Dziękuję za pomoc kolego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Lisnik napisał(a): Filtr zamontowany jest w pompie a dokładnie pod nią to jest siteczka działająca jak smok w misce oleju i tyle. Nie pleć bzdur, renówka nie jest taka tępa jak to sie co niektórym wydaje. Filtr paliwa siedzi zabudowany w korpusie/koszu pompy i nie jest to sitko Filmik wszystko wyjaśnia- Edytowane 8 Października 2024 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob1987 Opublikowano 8 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 I wszystko jasne!! Bardzo dziękuję!! Szukam ogólnie problemu bo po odpaleniu na benzynie nie mam mocy i się dusi przy około 3tys. obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Sprawdź czy płyn chłodniczy nie znika. Obejrzyj świece, w tym silniku warto zrobić próbę co2 w płynie. Motor miał problem z uszczelka pod głowicą i pękaniem bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob1987 Opublikowano 8 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Ale pocieszenie 😂 dzięki . Płynu nie ubywa. założyłem gaz do niego i na gazie nie ma problemu. Świece kupiłem nowe pod gaz o przerwie 0.7 ...i mam wypadanie zapłonu czasem. Pyren nic innego nie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 No to jak na LPG jest ok to trzeba zobaczyć w jakim stanie są wtryski. Wypadanie zapłonu zawsze jest na tym samym cylindrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob1987 Opublikowano 9 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Na gazie jest około 2miesiace. Przed gazem było wypadanie zapłonu na jednym... I raz pokazało na drugim ale to raz. I dlatego myślę o układzie paliwowym. Sorry dodam że kupiłem świece ale nie założyłem ich jeszcze...chciałem zrobić porządek z filtrem paliwa na początku.... Pyren nie pokazuje lub ja nie potrafię zobaczyć ciśnienia paliwa....bym zobaczył co się dzieje przy przyspieszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 W dniu 6.10.2024 o 21:07, Rob1987 napisał(a): W tym roku kupiłem megane 3 1.4TCE Z którego roku auto? Masz 165 kkm przebiegu; - czy u.p.g była wymieniona? 9 godzin temu, Rob1987 napisał(a): Płynu nie ubywa. założyłem gaz do niego i na gazie nie ma problemu. Świece kupiłem nowe pod gaz o przerwie 0.7 ...i mam wypadanie zapłonu czasem. Należy sprawdzić luzy zaworowe; - silnik bez hydro-popychaczy, Sprawdzić clipem; -ilość wypadań zapłonu, - ilość spalań stukowych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob1987 Opublikowano 9 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Kupiłem jakiś czas temu auto. 3 miesiące temu więc nie wiem czy upg była robiona. Na gazie wszystko jest ok. Wymienię świece może dzisiaj jak mi się uda. Masz rację może i trzeba sprawdzić luzy zaworowe. Lecz dziwi mnie bo na gazie jest wszystko ok. Bym musiał znaleźć kogoś z clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 14 godzin temu, milejow napisał(a): Nie pleć bzdur jak napisałem na dole postu jest to cytat z innego forum. Obojętnie czy filtr jest pod pompą czy wbudowany w pompie, nie zmienia to faktu że trzeba zmienić całą pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi