Lipski Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Cześć. Oddałem samochód do regeneracji turbiny. Po robocie mechanik mi dzwoni, że testując auto samochód zgasł i nie pali. Pierwsza diagnoza to świece. Auto pali, ale nie na wszystkie cylindry. Nie ma kompresji, ściągają głowice. Dziś usłyszałem, że przepalony zawór do wymiany i regulacji. Pytanie do kolegów z czego to się mogło wziąć? Jakie koszta mogę ponieść? bo naprawa póki co w trakcie. Ewentualnie czy mogę się jeszcze czegoś obawiać w związku z tym? W załączniku zdjęcie od mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Godzinę temu, Lipski napisał(a): Nie ma kompresji, ściągają głowice. Dziś usłyszałem, że przepalony zawór do wymiany i regulacji. Pytanie do kolegów z czego to się mogło wziąć? 1/ Czy jest gaz? 2/Przebieg 210 kkm; - czy luzy zaworowe były sprawdzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipski Opublikowano 9 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Benzyna, nie było sprawdzane nic. Auto jeździło, zero problemów. Spadek mocy ostatnimi dniami co skłoniło do turbiny bo było ją już słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 32 minuty temu, Lipski napisał(a): Benzyna, nie było sprawdzane nic. Auto jeździło, zero problemów. Czy rozrząd był już wymieniany? - w trakcie wymiany rozrządu, - należy również sprawdzać luzy zaworowe, - bo w tym silniku brak popychaczy hydraulicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipski Opublikowano 9 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Rozrząd był wymieniany stosunkowo niedawno, bo około 14 miesięcy wcześniej. Nie wiesz z jakimi to mniej więcej kosztami się może wiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Poproś mechanika o kosztorys naprawy; - obecnie ceny usług nie są ustalana odgórnie, - wszystko zależy od umowy z mechanikiem, Warto sprawdzić; - pierścienie tłokowe, - panewki korbowodowe, - pompę oleju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 A po co rozkręcać cały dół skoro wypalony jest zawór w głowicy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi