Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane IV czy jeszcze III ?

LastSoul93

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, LastSoul93 napisał(a):

Bardziej chodzi mi o to żeby nie wkopać się i kupić auta do którego bedę ciągle dokadał ,

- jak to nie trafiłem z zakupem Laguny3 kilka lat temu

Na zakup auta ;

- należy dać sobie ok; >0,5 roku,

- w międzyczasie uzupełniać wiedzę ;

- tak teoretyczną na temat danego modelu/silnika,

- jak i  praktycznie - robiąc wizje lokalne wybranych aut 

2 godziny temu, LastSoul93 napisał(a):

Za Megana teraz oglądam się już od października :)

Czyli spełniasz wszystkie warunki, możesz kupować :D

To akurat jest jeden przypadek na milion użytkowników tego silnika. Nie sądzę, że trafi na to samo, a jak trafi to proponuję grę w totolotka.🤪

Zachęcam do zakupu 1,33 TCe. Jestem po kolejnej trasie Polska - Włochy - Polska, w sumie 1900 km - bajeczka. Mój przebieg 132 kkm wersja najsłabsza, 100 KM. Spalanie z boksem na dachu, 4 osobami w środku i pełnym bagażnikiem 6,8 l/100 km, prędkość do 120 kmh (chwilowo wyżej)

Edytowane przez Pepone

Jak pisałem skupiam sie na dieslu. I poki co jezdzac benzynowym autem, bardziej jednak komfortowy w jezdzie wydaje mi sie diesel.

Jak uważacie czy w cenie 35-40 tys, mozna kupic jakis egzemplarz godny uwagi? Przeglądając ofertt na oto czy fb, ceny sa różne, wiele wydaje sie też zbyt wygórowanych. A może się mylę?

Ja ostatnio kupiłem auto elektryczne z negocjacją 78->73 a i tak sprzedający dostał dobrą cenę bo mi akurat na takim aucie zalezalo. Każda cena jest tylko wywoławcza.

Skoro ktoś wystawia tzn że chce sprzedać a Ty jako kupujący jesteś jego wybawicielem :-).

Idzie wiosna, ruszył program dopłat do elektryków - ludzie chcą się pozbyć starych aut żeby cieszyć się nowym. Pomóż im :-)))

Negocjuj!

Edytowane przez Pepone

Potrzebuje waszej pomocy, otoz otrzymalem wiadomosc o mozliwosci nabycia Megane 4, w wersji Intense, sprzedajacy nie jesr jeszcze w sytuacji gdzie musi ja sprzedać, a ja nie jesetm w sytuacji, że musze już kupić. Stad nie podał ceny jaka chciałby otrzymać za samochód. Rocznik 16, pierwsza rejestracja 17, ok 180,000 przebiegu. Manual,110km. Czy jeśli wyjdę z inicjatywa i powiem, że dam max,40,000 to jest adekwatna cena ?

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 :!: - Prezes

Witam Panowie jak i również Panie . Mam na oku Renault Megane IV 2019r 

1.3 TCe FAP Business. Auto  Polski Salon 130tys przebiegu oryginał szyby blachy.Kto może wypowiedzieć się na temat auta.Najbardziej interesuje mnie to czy auto jest awaryjne a jak tak to z czym są problemy ....