Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Prezes zmienił(a) tytuł na Gotowanie się silnika - Megane 3
  • 1 miesiąc temu...

Witam po przerwie, wyjąłem z auta chłodnicę dokładnie 8 grudnia gdy zabrałem ją do domu okazało się że jest sprawna to obraziłem się na renowke lecz w poniedziałek prawie po miesiącu odzyskałem wiarę i powróciłem do garażu, rozkręciłem ją jeszcze bardziej, wywaliłem termostat, pospinalem wszystko i co ? I się okazalo że bez termostatu wrócił obieg chłodzenia, w środku ciepło chłodnica ciepła, czy to możliwe serio że chłop miał wymienione dwa termostaty i trafił na dwa zryte? Zabrałem stary termostat do domu w sensie sam ten nabój i wsadziłem we wrzątek, bolec wyszedł na max 5 milimetrów po wyjęciu go całego gorącego przez rękawiczki bolec mogę palcem wsadzić spowrotem lecz powoli znowu wychodził, jaka on ma mieć moc? Zamówiłem już nowy pewnie sobie porównam przed wsadzeniem, lecz ciekowosc mnie zżera czy ktoś wie ile ma wychodzić ten bolec i jaka ma mieć siłę. 

2 godziny temu, Gocci napisał(a):

Zamówiłem już nowy pewnie sobie porównam przed wsadzeniem

Polecam termostaty z temperaturą otwarcia 89 C; 

-  wg. Renault:  8200772985, 

- GATES TH23389G1 , 

- VERNET TH6047.89J,

Dobra, wczoraj przejechałem się autem bez termostatu 50 km, układ ładnie pracował, schodził do 35 stopni przy szybszej jeździe, od razu na ciepło postanowiłem założyć nowy termostat, jednakże w przeciwieństwie do poprzedników jak widać, zrobiłem test w domu wodą z czajnika, założyłem termostat, po 50 minut walki z bąblami renia działa jak powinna, nawet przy mocniejszym obciążeniu ładnie grzeje się do 89 stopni i zrzuca w okolice 82-83 i tak ciągle, dziękuję za każdą pomoc mam nadzieję że jak ktoś wygoogluje sobie kiedyś to nie zacznie od dupy strony jak ja, jest to nauczka, nie tyle dla mnie co dla chlopaka który zostawił blisko 7 tysięcy w warsztacie a termostat z nowym korkiem kosztował 110 zł (termostat verneta korek oczywiście ori). Szerokości Panowie Renia wróciła na drogi :)