Majorrrem Opublikowano 12 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2025 Cześć, mam problem z błędem na desce „Skontroluj funk. Zabezpiecz. Dzieci” Próbowałem sprawdzić błędy, ale nic nie było, dodatkowo dałem wyczyść (jakby jednak coś było xD). Klikam na panelu ten przycisk i normalnie działa, tylko nie uruchamia się ta czerwona lampka, ale szyby i zamki od wewnątrz blokuje. Sprawdziłem kostki w drzwiach, są jak nowe :/. Podczas jazdy próbowałem wyłączyć i włączyć ale nic nie daje. Jakieś rozwiązania, pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Sprawdzałeś, czy masz aktywną kontrolkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Była dezaktywowana, aktywowałem ale bez zmian 😕 testowałem przez PyRen i kontrolka dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 A ta druga opcja z kontrolką led, u mnie jest na 0 a może powinna być na actiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Sprawdzałem też nic, może panel walnięty, gdzieś styki poszły. Wypinałem nawet kostki z drzwi po kolei ale ciągle błąd byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 W module UCH też są zakładki związane z blokadą dzieci, u mnie jest jak na screnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Klikałem 😅 wszystko chyba było już, coś kaput Aktualizacja: Błąd zniknął, ale nie działają przyciski tylnych szyb i podświetlenia. Same szyby z panelu kierowcy działają, wszystkie. Z przodu wszystko działa. Przycisk blokady dzieci wgl już nie działa, nie blokuje nawet drzwi, ale sama dioda działa XD Ręce opadają… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 1 minutę temu, Majorrrem napisał(a): nie działają przyciski tylnych szyb i podświetlenia Podświetlenie nie ma związku z działaniem szyb, zasilanie jest z pozycyjnych. Sprawdź jeszcze raz konfiguracje modułu DDT w drzwiach kierowcy. U mnie np. nie można zmienić tylko jednej opcji, podczas konfiguracji wszystkie automatycznie mają 0 i muszę zaznaczać na "actiw" to co mam w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 (edytowane) No i działają szyby + podświetlenie, ale nadal pojawia się błąd „Skontroluj funkcje zabezpiecz. dzieci” mimo że blokada działa… do wymiany panel? Czym jest funkcja Super Lock? Edytowane 4 Kwietnia 2025 przez Majorrrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 2 minuty temu, Majorrrem napisał(a): Czym jest funkcja Super Lock? Praktycznie nikt jej nie ma, to jest dodatkowa blokada w przednich drzwiach, aktywowana dwuklikiem przycisku zamykania na karcie. Po takim zabiegu nie otworzysz drzwi przednich od środka, np. po wybiciu szyby. Coś mi się obiło o uszy, że pięciokrotne przyciśnięcie przycisku blokady dzieci usuwa problem. Nie mam pojęcia czy to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 W takiej konfiguracji błąd się nadal pojawia ale jak zmienię BCM CAN na DCM to nie działa, ale czerwona dioda działa normalnie za to, gasi się i zapala Naprawione Skonfigurowalem jeszcze UCH, okazało sie ze była funkcja POWER-SLIDING na With, nie zmieniałem tego, wiec nie wiem skąd to się wzięło ale naprawione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 22 minuty temu, Majorrrem napisał(a): funkcja POWER-SLIDING Miałeś zaznaczone, że masz tylne drzwi przesuwane a nie na zawiasach. Cuda, gratuluję sukcesu. Na to bym nie wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pich.kontakt Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2025 W dniu 4.04.2025 o 20:02, Majorrrem napisał(a): W takiej konfiguracji błąd się nadal pojawia ale jak zmienię BCM CAN na DCM to nie działa, ale czerwona dioda działa normalnie za to, gasi się i zapala Naprawione Skonfigurowalem jeszcze UCH, okazało sie ze była funkcja POWER-SLIDING na With, nie zmieniałem tego, wiec nie wiem skąd to się wzięło ale naprawione W jakim to programie ogarnąłeś bo u mnie ten sam oroblem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2025 DDT4ALL lub PyRen, chociaż do programowania ten pierwszy jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesio03 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2025 W dniu 4.04.2025 o 20:02, Majorrrem napisał(a): W takiej konfiguracji błąd się nadal pojawia ale jak zmienię BCM CAN na DCM to nie działa, ale czerwona dioda działa normalnie za to, gasi się i zapala Naprawione Skonfigurowalem jeszcze UCH, okazało sie ze była funkcja POWER-SLIDING na With, nie zmieniałem tego, wiec nie wiem skąd to się wzięło ale naprawione +1 Dziękuję bardzo serdecznie za pomoc!!! Używałem DDT4ALL do odpowietrzania pompy ABS po naprawie hamulców i nie wiadomo skąd również u mnie funkcja POWER-SLIDING ustawiła się sama na WITH, a powinna być WITHOUT. Komunikat „Skontroluj funk. Zabezpiecz. Dzieci” zniknął od razu po przestawieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi