jeanik02 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Megane 3 1,5 dCi 90km Od początku. .. którego wieczora wracają do domu ,stojąc przed przejazdem kolejowym na biegu jałowym auto dziwnie przeskoczyło...tzn przygasł i wrócił na obroty sam .. a że mieszkam zaraz za przejazdem to auto odstawiłem i okej .. dziś po 4dniach i przejechaniu 20..km załączył się wentylator.. i tak w sumie 2 razy Dziwne mi się wydawało to .. otwarlem maskę a w zbiorniczku prawie pusto Jak ostygło dolalem płynu... Ale to co wlałem momentalnie GDZIEŚ wciągało.... I znów stan był jak przed .. w trakcie znikania płynu nigdzie spod auta nie wyciekało... Ktoś ma jakiś pomysł...? Czy to będzie uszczelka pod głowicą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 jak w układzie było pusto to nic dziwnego że zniknęło to co wlałeś, uzupełnij stan- odpowietrzy się i jak nie ma wycieków to będzie ok. Jak jest UPG to aż tak szybko nie zje płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Tzn w zbiorniczku było prawie pusto tzn poniżej minimum dolalem może 1litr...1,5 a po 15sek. Stan był jak przed dodaniem .. tylko było słychać jak gdzieś leci ... Nie wiem czy dolewać.. czy niej mechanior zobaczy w przyszłym tyg dopiero.. Zastanawia mnie to takie przygasniecie ... Czy coś się nie ...popsuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 A "oleju" Ci nie przybyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 40 minut temu, jeanik02 napisał(a): tylko było słychać jak gdzieś leci To zdanie wygląda na kluczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Szczerze mówiąc byłem tak zły że nie patrzyłem na olej ..jutro rano sprawdzę jak jest na miarce. . w zrbiorniczku jednak napewno oleju nie ma Kolego Carsik co masz na myśli ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 W tych silnikach nic nie pada, żadna tam UPG chyba, że było jakieś przegrzanie, albo kombinowanie. One są wieczne. Natomiast zdarzają się wycieki, różnymi miejscami a to przetarcie przewodu a to "zgnije" plastikowy króciec itp. Trzeba się dokładnie przyjrzeć, czy nie ma śladów po płynie (miska, blok, skrzynia od góry w tych zagłębieniach), mały wyciek, może występować tylko na rozgrzanym silniku, kiedy płyn dynamicznie krąży pod ciśnieniem. Nie będzie wtedy żadnej plamy pod samochodem rano, tym bardziej, jak jest osłona. Najpierw uważna obserwacja całości od góry i dołu po centymetrze. Tylko starannie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Tu masz podobny temat. Poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 U mnie póki co nie wyskoczyły jakiekolwiek błędy.. temperatura w skali na tablicy podniosła się jeden pkt nad połowę. Ogólnie auto jezdziloo normalnie do samego końca... Póki co je odstawiłem. Po niedzieli wystawiam na warsztat... Mam nadzieję że jakaś "pierdola" się okaze. Zastanawia mnie to przygasniefie tylko na postoju .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Czyli rozumiem, że nie sprawdziłeś nadal poziomu oleju na bagnecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Dziś jak wrócę z pracy to zobaczę .. bo szczerze mówiąc nie miałem kiedy ... Człowiek wciąż w biegu. Olej w normie tzn dawno nie zaglądałem na miarkę tylko patrzyłem na komendy z komputera przy zapaleniu i zawsze pokazywało max Pod korkiem oleju mazi nie ma.. czysty na ostatnim zdj słabo widać że po dolewaniu płynu stan wraca do tego przed dolania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Dziś popołudniu auto trafiło do mechanika. Póki co wstepnie nie ma tragedii . Bo pękła obudowa termostatu ... Ale zobaczymy w praniu czy cos jeszcze się urodzi. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 W dniu 2.04.2025 o 20:47, jeanik02 napisał(a): Kolego Carsik co masz na myśli ..? 48 minut temu, jeanik02 napisał(a): Bo pękła obudowa termostatu W dniu 2.04.2025 o 19:42, jeanik02 napisał(a): tylko było słychać jak gdzieś leci Co można mieć w takim przypadku na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeanik02 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Jakbym był specem w motoryzacji to bym nie pytał . ?? A że nie jestem to zapytałem :)) Zobaczymy czy skończy się na tym tylko EDYCJA: I jednak pęknięta obudowa termostatu... Także nie było tragedii:)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi