shonk Opublikowano 15 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Witam Może ktoś miała podobny problem. Mam samochód jak w opisie i nie zapala. Rozrusznik działa Na wyświetlaczu pojawia się komunikat wyjmij kartę. Przy sprawdzaniu clipem po włączeniu zasilania wszystkie moduły można przetestować łącznie z ecu - rozruch dozwolony, brak błędów. Po próbie uruchomienia silnika kręceniem rozrusznikiem i wyłączeniem w clipie znika ecu i brak dostępu do niego. Wiązki w komorze silnika rozprułem szukałem zgnitego przewodu wszystko ok. Po próbie uruchomienia odcina mi zasilanie na ecu brak zasilania na wtyczkach przy ecu. A załatwiłem drugi kompletny zestaw startowy - te same objawy. Ostateczni morze ktoś będzie wiedział jakie nr viso jest do tego samochodu ze schematem elektrycznym - samochód jest z 2005 roku. Problem rozwiązany - uszkodził się przewód między ecu a czujnikiem położenia wału. Po wymianie przewodu na nowy samochód ożył. Profilaktycznie wymieniony czujnik położenia wału na OE. Do zamknięcia Edytowane 10 Czerwca 2025 przez shonk Problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 16 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) Popraw info o aucie w profilu bo nie było Scenica1 z 2005 roku i nie miał karty. Jakie napięcie na akumulatorze podczas rozruchu? Edytowane 16 Maja 2025 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2025 9 godzin temu, milejow napisał(a): Popraw info o aucie w profilu bo nie było Scenica1 z 2005 roku i nie miał karty W tytule jest zawarta informacja, że problem dotyczy Megane II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi