kuba37 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Witam, mam wyciek prawdopodobnie z uszczelniacza podpory wału. Moje pytanie, jak z trudnością tej operacji, czy trzeba ściągać skrzynie. Zastanawiam sie czy jest sens to robić. Megane 3 2.0tce F4R870 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) Wyciek od strony skrzyni może być z wału; z wysprzęglika i z wałka napędowego skrzyni biegów. W każdym wypadku trzeba ściągać skrzynię. Rodzi się pytanie ile oleju silnikowego (jeśli to on) ubywa? U mnie w 2,0 benzyna był delikatny wyciek z uszczelniacza wału za kołem zamachowym. Przejeżdżiłem tak rok, a puścił mi całkowicie 250 km od domu. Silnik stop i laweta. Zdążyłem zgasić silnik, że nie było żadnych innych konsekwencji. Kolega w turbo dieslu przez mały wyciek skasował samochód. Edytowane 11 Stycznia przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba37 Opublikowano 12 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Generalnie biore sie za ogarnięcie wycieków, auto kupione w maju, od tego czasu ok 7500km, cieknie z obu uszczelniaczy półosi, a jak wiadomo półoś lubi wszystko rozrzucić dookoła na 99% cieknie również miska więc od tego zaczne, zobacze co będzie się działo dalej. Generalnie z tymi awariami to loteria trochę. W rodzinie mondeo 2.0tdci jezdzilo 8 lat a lało sie z niego koszmarnie - sprzedane gruzinom Dzięki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Na miskę lubi spływać z głowicy, a nie z walu. Z walu spływa na połączeniu bloku ze skrzynią lub z drugiej strony. Sprawdź i dolej do skrzyni bo tam poziom jest ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi