Asmo Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Witam Może tutaj jest ktoś mądry kto poradzi bo ja grzebie od 2 dni bez efektu problem polega na tym że nie zależnie jaką temperaturę ustawie dmucha gorącym powietrzem że wysiedzieć nie idzie jedynie zmiana na LO sprawia że leci chłodne ale już 16.5 stopnia i znowu gorące Sprawdziłem czujniki w kabinie wskazują poprawnie Czujnik zewnętrzy wskazuje poprawnie Wgrałem konfigurację HAVAC clipem po nr vin bez zmian dodam że auto jest z grzałkami PTC i się wyłączają jak zmniejszę temperaturę jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Podejrzane jest sterowanie silnika napędu mieszacza w nagrzewnicy. Brak proporcji. Czujniki kształtują tą proporcję, ale sterowanie napięciowe nie działa. W Lagunach leciał tranzystor mocy w climatroniku. Efekt był dokładnie taki jak odpisujesz. Nie znam budowy zespołu silnika napędowego mieszacza w M4, ale w Audi siedzi potencjometr odwzorowania położenia. Może tu jest podobnie. Edytowane 12 Stycznia przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi