majkel691 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Witajcie, kupiłem w listopadzie Megane 3 Grandtour, 2o12 rok. Wszystko ładnie śmiga, oprócz tempomatu. Nie wiem co było przy niej robione, ale włącznik przy podłokietniku ma podświetlenie, więc podejrzewam, że jest sprawny, ale tempomat nie reaguje ani na niego ani na przyciski w kierownicy. Czytałem inne posty na forum, i widziałem, że może być tak, że tempomat nie został uruchomiony czy aktywowany z poziomu oprogramowania. I teraz pytanie, czy to można zrobić tylko CLIP-em lub w ASO, czy jest może ktoś z okolic Poznania, kto ogarnia ten temat i byłby w stanie pomóc? Edytowane 4 Lutego przez majkel691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speeder717 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 1.6 benzyna? Mi pomógł reset przepustnicy. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel691 Opublikowano 4 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2 godziny temu, Speeder717 napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa tak, 1.6 benzyna. A jak ją zresetować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speeder717 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Z poziomu pyclip, resets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel691 Opublikowano 4 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Rozumiem że to program i potrzebuje jakiegoś interfejsu. Mógłbyś podpowiedzieć gdzie tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego W dniu 4.02.2026 o 13:02, majkel691 napisał(a): włącznik przy podłokietniku ma podświetlenie, więc podejrzewam, że jest sprawny To akurat nie ma związku, podświetlenie jest od świateł pozycyjnych. Przełącznik musi mieć zasilanie + po zapłonie na żółtym przewodzie. Interfejs to ELM 327, jest tego bardzo dużo na Allegro i AliExpress. Szukaj na chipsecie PIC 18F25K80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel691 Opublikowano 16 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Dziękuję wszystkim za pomoc. Kupiłem za 60 zł Vgate iCar 2, do tego PyClip i wszystko ogarnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi