Williams501 Opublikowano wczoraj o 19:00 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:00 (edytowane) Z racji ze to mój pierwszy post chciałbym się przywitać z całym gronem.Jednak od zakupu meganki często tu bywałem jako gość... Proszę o jakąś pomoc po tym co mi się nawywijało przy aucie.Może poradę lub kontakt do kogoś z okolic Warszawy. Sprawa wygląda następująco: Po niedzielnym zniknięciu zegarka w tomtom nastąpiły nieświadomie że to nie awaria próby "napraw",mianowicie podłączenie Pyclip i w wyniku zbiegu dziwnych okoliczności samochód przestał odpalać.Rozrusznik kręci a w pyclip nie ma żadnych błędów,a także nie palą się żadne kontrolki.Akumulator był odłączony na około 20 godzin. i nic to nie pomogło.Z samochodem do czasu tego incydentu nic się nie działo i wszystko z nim było prawidłowo w każdym aspekcie. Jedyną zmianą po tej historii z Pyclipem (oprócz tego że nie zapala silnik)jest to że auto w momencie oddalania się od niego z kartą samoczynnie się nie zamyka.Z przycisków zamykanie i otwieranie działa jak przed awarią czyli OK. Jest to czysta benzyna i nigdy nie było gazu.Pompę paliwa słychać w momencie próby rozruchu. Ktoś coś poradzi? Edytowane 23 godziny temu przez Williams501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Nie mam takiego auta, ale czy na desce daje ono jakiś sygnał że immobiliser jest w momencie uruchamiania nieaktywny? Może nie rozpoznaje immobilisera? Kluczyk (zamknij/otwórz) to inny kanał komunikacji. W i30 miałem kiedyś problem ze stykami na antenie immo, i tam też raz paliło raz nie - nie umiałem zrozumieć ale dopiero po długim czasie ktoś mi uświadomił że odpowiednie zachowanie lampki immo sygnalizowało czy odpalę czy nie Edytowane 7 godzin temu przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Williams501 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Jak pisałem wyżej-przestało działać całkowicie tzw. hands free. Podejrzewam że Mój Pyclip wyłączył/włączył jakąś funkcje ale teraz on lub ja nie widzę co to jest. Dodam że mam jakąś okrojoną aplikację pyclip dodatkowo chyba z błędami bo np. jest tam "składany dach" a pod tym hasłem mnóstwo modułów od wszystkiego...Mam tą apkę prawie 2 lata i dzięki niej wymieniłem sondę przed katalizatorem,czujnik temperatury w dolocie,termostat cieczy i do tej pory byłem bardzo z niej zadowolony.Do teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, Williams501 napisał(a): Dodam że mam jakąś okrojoną aplikację pyclip dodatkowo chyba z błędami bo np. jest tam "składany dach" Robiłeś skanowanie pojazdu od nowa? Wybór M III/SCIII i tak dalej, może apka pamięta ostatnie łączenie z magane coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Williams501 Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Tak robiłem to i tkwię w tym samym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Nie kliknąłeś może przez przypadek przyuczenia przepustnicy? Wyślij mi pliki z pyren/logs/ z pamięci wewnętrznej telefonu na email [email protected]. Zobaczę co tam naklikałeś i czy coś jeszcze mogło wpłynąć na ten brak reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi