Williams501 Opublikowano Wtorek o 19:00 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:00 Z racji ze to mój pierwszy post chciałbym się przywitać z całym gronem.Jednak od zakupu meganki często tu bywałem jako gość... Proszę o jakąś pomoc po tym co mi się nawywijało przy aucie.Może poradę lub kontakt do kogoś z okolic Warszawy. Sprawa wygląda następująco: Po niedzielnym zniknięciu zegarka w tomtom nastąpiły nieświadomie że to nie awaria próby "napraw",mianowicie podłączenie Pyclip i w wyniku zbiegu dziwnych okoliczności samochód przestał odpalać.Rozrusznik kręci a w pyclip nie ma żadnych błędów,a także nie palą się żadne kontrolki.Akumulator był odłączony na około 20 godzin. i nic to nie pomogło.Z samochodem do czasu tego incydentu nic się nie działo i wszystko z nim było prawidłowo w każdym aspekcie. Jedyną zmianą po tej historii z Pyclipem (oprócz tego że nie zapala silnik)jest to że auto w momencie oddalania się od niego z kartą samoczynnie się nie zamyka.Z przycisków zamykanie i otwieranie działa jak przed awarią czyli OK. Jest to czysta benzyna i nigdy nie było gazu.Pompę paliwa słychać w momencie próby rozruchu. Ktoś coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Nie mam takiego auta, ale czy na desce daje ono jakiś sygnał że immobiliser jest w momencie uruchamiania nieaktywny? Może nie rozpoznaje immobilisera? Kluczyk (zamknij/otwórz) to inny kanał komunikacji. W i30 miałem kiedyś problem ze stykami na antenie immo, i tam też raz paliło raz nie - nie umiałem zrozumieć ale dopiero po długim czasie ktoś mi uświadomił że odpowiednie zachowanie lampki immo sygnalizowało czy odpalę czy nie Edytowane 17 godzin temu przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Williams501 Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Jak pisałem wyżej-przestało działać całkowicie tzw. hands free. Podejrzewam że Mój Pyclip wyłączył/włączył jakąś funkcje ale teraz on lub ja nie widzę co to jest. Dodam że mam jakąś okrojoną aplikację pyclip dodatkowo chyba z błędami bo np. jest tam "składany dach" a pod tym hasłem mnóstwo modułów od wszystkiego...Mam tą apkę prawie 2 lata i dzięki niej wymieniłem sondę przed katalizatorem,czujnik temperatury w dolocie,termostat cieczy i do tej pory byłem bardzo z niej zadowolony.Do teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 6 minut temu, Williams501 napisał(a): Dodam że mam jakąś okrojoną aplikację pyclip dodatkowo chyba z błędami bo np. jest tam "składany dach" Robiłeś skanowanie pojazdu od nowa? Wybór M III/SCIII i tak dalej, może apka pamięta ostatnie łączenie z magane coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Williams501 Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Tak robiłem to i tkwię w tym samym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Nie kliknąłeś może przez przypadek przyuczenia przepustnicy? Wyślij mi pliki z pyren/logs/ z pamięci wewnętrznej telefonu na email [email protected]. Zobaczę co tam naklikałeś i czy coś jeszcze mogło wpłynąć na ten brak reakcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Williams501 Opublikowano 7 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Rozwiązanie problemu: undercover20 miał rację i olbrzymią wiedzę.Wykonałem nie w pełni lub źle przyuczenie przepustnicy które widniało mimo to jako "WYKONANE".Wyszło to dopiero w logach z Pyclipa i undercover20 przysłał mi plik z dodatkową komendą, w celu nadpisania statusu przyuczenia przepustnicy.Potem już z górki-podmiana pliku w katalogu Pyclip i ponowne przystosowanie przepustnicy.I nagle...........silnik odpalił,a jednocześnie sam bez żadnych innych zabiegów naprawił się hands free. Oczywiście to wszystko przez internet!!! Edytowane 16 minut temu przez Williams501 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi