Punciok Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Cześć. Nie działa mi podświetlenie bagażnika w Renault Megane 3 Hatchback (ph. I). Żarówka jest sprawna. Po zmierzeniu napięcia na oprawce, bez włożonej żarówki, miernik pokazuje 12 V. Natomiast po włożeniu żarówki napięcie spada do 0 V. Napięcie między oprawką a karoserią 12 V (też z włożoną żarówką). Podświetlenie schowka przy kolanach pasażera działa normalnie. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Licznik pokazuje, że tylna klapa jest otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punciok Opublikowano 12 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Samochód mam od kilku dni, więc nie wiem jak ma wyglądać prawidłowo. Jeśli chodzi o podobną ikonkę, jak przy otwarciu drzwi, to taka się nie pojawia przy otwarciu klapy bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Żeby zaświeciło się oświetlenie bagażnika moduł w kabinie musi widzieć, że klapa jest otwarta. Wówczas poda masę do żarówki i ta się zaświeci. Prawdopodobnie problem tkwi w czujniku otwarcia klapy umieszczonym z zamku klapy. Może też być uszkodzony, złamany przewód w peszlu łączącym klapę z karoserią. Do lampki dochodzą dwa przewody, czerwony to stały plus z bezpiecznika a drugi podaje masę. Ten przewód można połączyć na próbę z masą, żarówka powinna zaświecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punciok Opublikowano 9 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Połączyłem minus (u mnie akurat jest czerwony(+) i biało czerwony(-)) do karoserii - żarówka się zaświeciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Czyli problem w peszlu lub wyłączniku krańcowym w zamku bagażnika. UCH w kabinie nie widzi otwartej klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punciok Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Da się jeszcze w łatwy sposób sprawdzić, czy problem leży w kablach, czy w zamku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi