sergiu83 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 a stosowałeś się do tego co napisał wcześniej Nel ? Dał dość wyraźną instrukcje jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwieprzu Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Nie, w silniku 1.4 nie da rady zamontować kompa pokladowego :-( :-( :-P :-P to jak to jest poprosił bym opinie kogoś kto próbował i wie że sie da lub nie ? bo bez sensu będzie jak będe sie pchał w koszta narobie się jak głupi i nic z tego nie będzie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 wwwieprzu, z tgo co wiem, to jak masz ECU to możesz zamontować kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukars Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam. Szukam wszędzie, ale nigdzie nia ma konkretnej odpowiedzi. Czy do dti rocznik 1998 można podłączyć kompa pokładowego ??? Słyszałem, że tak tylko w jaki sposób ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigniew1111 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 pytanko czy do reni z z paxdziernika 2000r 1,9dci mozna pociagnąć komp pokładowy i co mi jest do tego potrzebne piszecie o liczniku jakis kreseczkach u mnie nic takiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Przecież wszystko macie opisane, który kabelek gdzie- kwestia tylko liczników, żeby były z kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Nel, witam.jestem tu nowy i chodzi mi o podlaczenie komputera pokladowego w scenicu 1.4 16v z 2000r. mianowicie w kostce 15 pin wychodzacej z licznika zegarow mam tylko 3 piny zajete i ten 6 do manetki jest wolny ktory przewod z manetki nalezy podlaczyc do tego pina zeby mozna bylo zmieniac funkcje komputera.podlaczalem licznik z komputerem ale niestety zadnych wskazan nie mozna bylo zmienic,mysle ze to wina niepodlaczonej manetki poniewaz pozostale przewody sa . pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Jeżeli masz manetkę wycieraczek z przyciskiem to do licznika pin nr.6 musisz połączyć z pinem B7 kostki od wycieraczek . Jak nie masz przycisku to przewód z licznika musisz podłączyć do jakiegoś przycisku a drugi przewód do masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Nel, ok serdeczne dzieki jak bede mial chwile to sie za to zabiore,a niewiesz przypadkiem czy mozna dostac zekary z kompem od wersji europejskiej? pozdr. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Witam, posiadam Renault Megane I PhI rocznik 1998 sprowadzony z Niemiec i znalazłem na jednej z aukcji allegro licznik od meganki przed liftem z komputerem (w załączniku wygląd licznika) no i zamówiłem go i w między czasie sprawdziłem instalacje czy mam poprowadzone kable i okazało się, że wszystkie przewody mam poprowadzone i tylko musiałem dokupić manetkę oraz wyżej wymieniony licznik. Gdy wszystko zamontowałem podłączyłem to przyszedł czas na test, od razu okazało się że połowa żarówek była przepalona to wymieniłem je wszystkie i tylko nie działała kontrolka od świateł mijania ale po 10 minutach nagle zaczęła działać. Ogólnie z tyłu na ścieżkach widać korozje (w załączniku będzie widać) i po odpaleniu auta wszystko ładnie pokazuje ale tylko jednego nie pokazuje, a dokładniej spalania. Zrobiłem 16 km kontrolki od komputera zaczęły migać zrobiłem test zegarów i wyskoczył błąd "D" skasowałem ten błąd ale nadal nie działa spalanie. Sprawdziłem czy dochodzi napiecie do zegarów z ECU i wszystko ładnie dochodzi na zgaszonym +-10V a na zapalonym koło 13V. Ogólnie na zegarach mogę przełączać wszystko średnie spalanie, spalanie chwilowe, średnia prędkość itd tylko, że nie pokazuje wartości przy spalaniu. Czy to może być problem z zegarami? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź FILM: Dodano: 07 lis 2016 - 22:41 odświeżam Dodano: 14 lis 2016 - 22:15 A więc komputer zaczął działać gdy podłączyłem na krótko kabelek między ECU (50pin) a skrzynkę bezpieczników (2 pin niebieska wtyczka) i spalanie zaczęło wskazywać. Ogólnie całą instalacje miałem już oryginalną ale widać, że przewód był przetarty. Edytowane 6 Listopada 2016 przez pawelosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A jednak instalacja, tak jak pisałem na pw u mnie było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi