dysek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 witam jestem nowy na formu także za wszelkie błędy z góry przepraszam. posidam megane II 1,4 16 v 2004 i następujący problem: po włożeniu karty do czytnika i wlączeniu samego przycisku start/stop zaplon nie odpala sie tzn nie zapalają sie żadne kontrolki stanu samochodu - działa jedynie radio oraz wyświatlacz informujący co zrobić aby uruchomić samochód - slychac także cichy stukot wydobywający sie spod deski rozdzielczej, natomiast po wcisnieciu sprzegla i nacisnieciu przycisku start/stop samochód normalnie odpala i wszystko juz dziala normalnie. niby wszystko ok ale tak chyba nie powinno byc. jak moze być tego przyczyna ??? dzieki za wszelka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Nowe samochody mają takie zabezpieczenie, że bez wciśnięcia sprzęgła nie odpali. Np. Toyota też tak ma ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 To proste - silnik odpala TYLKO gdy wcisnięte jest sprzęgło ... Poczytaj instrukcję - tam opisane są takie patenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 nic w tym dziwnego, tak ma być, wszystko jest w porządku, odpalisz samochód tylko z wciśniętym pedałem sprzęgła lub hamulca (względy bezpieczeństwa) --> zgodnie z informacją na wyświetlaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 kolega dysek, chyba bardzo nieuważnie instrukcję obsługi auta czytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysek Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Może źle się wyrazilem ale chodzi mi bardziej o fakt iż nie moge włączyś samego zasilania i komputera bez uruchomienia silnika - np. przy samym nacisieciu przycisku start powinny się na chwilę zaświecić kontrolki abs, akumulator itp a tak sie nie dzieje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 nie powinny. Chyba ze ja tez mam cos nie halo, ale raczej watpie. Pamietaj, karta to nie kluczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 wydaje mi się, że nie ma takiej opcji, nie słyszałem, żeby po naciśnięciu samego STARTu zapalił się akumulator, jeżeli chcę podnieść szyby a otworzyłem drzwi od kierowcy to też już ich nie podniosę i muszę odpalić silnik, ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 NIe, ten typ tak nie ma. Wciśnięcie sprzęgła + Start, odpala silnik. Wciśnięcie hamulca + Start, włącza zasilanie. Tak jest u mnie bez wkładania karty do czytnika. Można też włozyć kartę i nie naciskając niczego przytrzymać kilka sekund Start. Zasilanie też się włączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 przy samym nacisieciu przycisku start powinny się na chwilę zaświecić kontrolki a Naładuj akumulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 jagu, skoro auto odpala to chyba znaczy że akumulator ma na tyle wystarczająco energii aby zapewnić silnikowi rozruch a tym bardziej starczy prądu aby zaświecić kontrolki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Naładuj akumulator Bardzo dobra rada. Szkoda, że nie na temat. dysek - wszystko u Ciebie działa OK. To że auto nie odpala od samego przycisku START, to właśnie zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem. Kontrolki, też nie świecą przez chwilę po takim wciśnięciu. Sposób odpalenia silnika lub włączenia zasilania, podaje włąśnie wyswietlacz komputera, gdy wykryje kartę we wnętrzu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysek Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Wciśnięcie sprzęgła + Start, odpala silnik. Wciśnięcie hamulca + Start, włącza zasilanie. sprawdziłem, faktycznie jest tak jak napisałeś, wszystko jest ok, dzięki ;-) Czyli temat zamykamy w razie gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości to zwrot do administracji forum z prośbą o otwarcie, proszę słać. - Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi