michalr Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam Jestem od niedawna posiadaczem meganki. Jestem zadowolony z autka ale sprzedawca zapewniał mnie że auto posiada: ASR ESD ESR co do ASR+ESP to już wiem że to bajka bo nie posiada przełącznika obok regulacji świateł i podświetlenia; niby są montowane razem... przynajmniej tak wyczytałem na forum. Pytanie brzmi jak sprawdzić czy posiada ESD. Wiem ze na dole drzwi od pasażera są symbole oznaczające dodatkowe wyposażenie tylko jak to rozgryźć? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Najprościej i najszybciej po numerku VIN w ASO podadzą co powinieneś mieć na pokładzie a czego nie. Jak dobrze trafisz to nawet za free się czasami uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Może zna ktoś inny sposób by sprawdzić czy auto posiada ESD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 przepraszam,ale co to jest te ESD??? Czy to chodzi o wspomaganie nagłego hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 może miało być EBD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 no nie wiem,ja mam w swoim ABS,ASR,ESP a ten system nagłego hamowania to chyba jest właśnie EBD.Zeby sprawdzić EBD trzeba po prostu awaryjnie zahamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 EBD to teoretycznie Electronic Brake Distribiuton, czyli system elektronicznego rozdziału siły hamowania na poszczególne koła. W większości samochodów montowany jest w standardzie razem z ABS-em, ale czy jest w Megane, pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Wszystko o czym tu mowa, to system ABS 8 generacji. Wybudowany w 2001 roku, zawiera system nagłego hamowania i rozdział siły hamowania, jeszcze kilka innych przez sprzedawców tak ładnie i głośno wychwalanych możliwości, z pięknymi nazwami A to tylko współczesny ABS tylko ESP jest osobnym systemem, zaawansowany odpowiednik początkowego Track Control -kiedyś TC, to była zwykła maszynka do zapobiegania zrywaniu przyczepności na śliskiej nawierzchni podczas ruszania i przyspieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi