Robak Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 trewre1, węższe to 185/70 R15 ale z racji że nikt nie produkuje takiego rozmiaru kup seryjny rozmiar 195/65 R15 bo proponowane przez ciebie ogumienie będzie wprowadzało w błąd twój komputer i licznik różnica na średnicy 13mm na liczniku 2,3% mici.fox, widocznie sprzedano ci błędnie komplet opon bo opony asymetryczne mogą być prawe i lewe widocznie sprzedano ci wszystkie na jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roy_z71 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jaką oponkę na zimę proponujecie (profil 195/65/R15) ?? Wacham się między: 1) Uniroyal MS Plus 66 2) Dunlop SP WINTER SPORT 3D a może jakieś inne typy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 roy_z71, mogę polecić z czystym sumieniem Nokian WR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 roy_z71, firestone winterhawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerix Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Ja się też wahałem między Uniroyal, a Firestone i skończyło się na Continentalach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Ja zdecydowałem sie w tym roku na NOKIAN WRG2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arka3 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ja zdecydowałem sie w tym roku na NOKIAN WRG2. Testowałem te oponki przez ostatnie 2 lata w Peugeocie. Moje wrażenie jest takie że są SUPER na śniegu i przy bardzo niskich temperaturach. Natomiast w mieście na mokrym są trochę za śliskie. Jednak zraziłem się do opon z asymetrycznym bieżnikiem. Miałem już trzy komplety takich opon (Continental, Nokian i Hankook K105 ) i za każdym razem trochę ściągał mi samochód, przy przełożeniu na drugi komplet (kierunkowe) natychmiast ten efekt znikał. W tym roku zdecydowałem się na Fulde Montero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam, zastanawiam sie nad oponami zimowymi. Generalnie chodzi mi o opony dobre. Dwa nie muszą być idealne przy wielkich mrozach bo jezdzę generalnie po autostradach odśnieżonych, mokrych od deszczu i w temp -5 do +5 C. Moze dwa razy pojade w gory na snieg, ale nie wiem jeszcze tego. Ktore opony polecacie, szczegolnie chodzi mi o to, że będę podrózował dość szybko - autostrady, ale także ważne dla mnie jest hamowanie. Bo to przy takich predkościach ma znaczenie Więc dobrze gdyby opony także dobrze hamowaly. Znalazlem coś takiego: http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/...533961,szi.html albo to: http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/...522794,szi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Alpin się świetnie sprawdzi do twoich wymagań pirelli znowu są rewelacyjne na kopnym śniegu do tego będą głośne przy dużych prędkościach na autostradzie, czego nie powiem o alpinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ja się też wahałem między Uniroyal, a Firestone i skończyło się na Continentalach I jak sie jezdzi? Chodzi mi o prowadzenie na mokrych drogach, szczegolnie czy jedzie sie jak po torach? Czy to ten typ Continetala?: http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/...45875,szi.html# I zdecydowalem sie na cos innego, po wielu godzinach spedzonych w necie. Mam nadzieje, ze nie bede zalowal Wybor padl na Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65 R15 91T - więc rąbne sobie naklejkę na liczniku aby nie przekraczac 190 km/h 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoschiza Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Ja kupiłem na all.....o nówki z tego roku Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65R15 91 T cena super 208zł za sztukę (odbiór osobisty) Na razie niewiele mogę o nich powiedzieć ale nie są jakoś specjalnie głośne jak tu co niektórzy piszą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerix Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 I jak sie jezdzi? Chodzi mi o prowadzenie na mokrych drogach, szczegolnie czy jedzie sie jak po torach? Jak w końcu założę to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ja mam Goodyear Ultra Grip 7 195/65 R15 i świetnie się sprawdzają ( kupinoe nowe w zeszłym sezonie ) - na mokrym, na błocie, na śniegu. W zeszłym roku jak wracałem z Tatrzańskiej Łomnicy sypało strasznie, jechałem po świeżym śniegu, jeszcze nie ubitym i autko bez problemu się przedierało ( jak się zatrzymałem na jedzonko to śnieu było prawie do połowy koła :shock: . Na ubuitym śniegu też świetnie się trzymają. Nie są głośne - absolutnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dakro Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam mam pytanie zakładając opony o rozmiarze 195/60/15 to znaczy inne niż fabryczne mogę się liczyć z jakimiś negatywnymi odczuciami tzn większe spalanie lub coś innego. Cy ktoś jeździ na takim rozmiarze opon, mam reno Megane z 2004 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Ja w tym roku zainwestowałem w Dunlopy SP Winter Sport 3D. Mam nadzieję, że sprawdzą się w realiach osiedlowych przede wszystkim (dużo ostrych skosów i zero pługów). Relację zdam na wiosnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi