waldek708 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Joel, powinno być na drugiej i cały czas tam stać,nieważne czy jedziesz czy stoisz w korku przy 30 stopniowym upale.Po Twoim teście wszystko wskazuje na termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joel Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Cięcie ile może kosztować termostat? Zapoznaj się z regulaminem.To już 3 taki sam błąd co daje prezent na święta. lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 koło stówki,zobacz na stronkę http://sklep.intercars.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joel Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 tak wyglada termostat w renault? jest to jedna całość?? czy jest rozbieralna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 W Twoim silniku tak, przynajmniej tak podaje intercars.com cena około 124 zł + wysyłka Proponuję najpierw wybrać się do najbliższego sklepu mogą mieć taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Odgrzeję trochę kotleta :l: Żonka mi ostatnio marudziła, że w czasie dłuższej jazdy ma zimno w aucie, więc podejrzenie padło na termostat. Gdzie w końcu powinna być wskazówka przy wskazaniu 89-90C? Wszystkich głównych kresek od lewej do prawej jest 6 |_|_|_|_|,,,| , bo każdy tutaj ma swoją metodologię liczenia ;) Termostat Verneta w Intercarsie kosztuje przy moich zniżkach około 45PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Powiem tak w mojej megance wskazówka zatrzymuje się na 3 kresce. A liczę razem z tą co na niej leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1.5DCi Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dzisiaj wymieniałem kompletny termostat (termostat+obudowa+czujnik) i mam temperaturę na 3 kresce (licząc wszystkie od początku skali), w końcu temperatura nie świruje tylko stoi w miejscu niezależnie czy się depnie czy jedzie "normalnie". Wcześniejszy objaw był następujący ( choć przy -26 we wnętrzu było ciepło co mnie troszkę zmyliło, ale od początku mi się to jakoś nie podobało). Silnik się rozgrzewał normalnie do poziomu między 2-3 kreską i wtedy następowało otwarcie termostatu, temp. spadała do poziomu 2 kreski, termostat się zawiesił i już nie zamykał. przy gwałtownej jeździe temperatura skakała. Wymieniłem sam, jedynie koszt termostatu 120 kilka zł. Chodzi marzenie :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi