porys Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam! Proszę o podzielenie się wiedzą na temat parametrów felgi do Megane III (nowy model)1,6 16V 110 km Hatchback prod.2009r felga stalowa 6,5 x15cali et 43 opona 195 65 15 Autko jest tak świerze że nie występuje jeszcze w katalogach a autoryzowane serwisy nie mają wiedzy na ten temat. -rozstaw śrub 5x? -et felgi alum -otwór w feldze na piastę Pozdrawiam Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=10470 proponuję się zapoznać rozstaw śrub: 5x108 otwór centrujący: 60,1 mm ET porównywalne z felgami stalowymi lub niższe w granicach 35 - 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porys Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Robak.Link do którego mnie odsyłasz zastal dawno temu przeczytany ;-) i nie wyjaśnia moich moich wątpliwości w zakresie parametrów felg.Dane które podajesz 13-02-09r w poście powyżej są najprawdopodobniej błedne .Otóż począwszy od laguny III i Koleosa Renault zmienil chyba rozstaw i średnicę na piaście na 67 mm i rozsaw 5x 114,3.Nie sprawdziłem tego fizycznie bo mam do odbioru nową MEGANE pod koniesc lutego!!! Zwracam się do szczęśliwych posiadaczy nowego modelu MEGANE o zmierzenie i potwierdzenie w/w parametrów felg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 WITAM:) Jestem posiadaczem od dwóch dni Megane III ph1 1.6 16V Expression z tego co się orientowałem i mierzyli w salonie otwór centrujący to 60,1, rozstaw śrub to na 100% 5x114,3, et można dobrać takie jak w feldze stalowej czyli et 43, ja dowiadywałem się bo chce na wiosnę wrzucić 6,5x15 et 43 DEZENTA V pozdrawiam P.S: jak będziesz coś wiedział więcej to podziel się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 5x114,3 dzięki widzę że wzięli rozstaw jak w japońcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porys Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Barnaba27 Dziękuję za odpowiedz.No to rozstaw mamy potwierdzony .Mam jednak dane ,że otwór centrujący to 66,1mm. W salonach suwmiarkę mieli??????????? Tam gdzie ja pytalem na śląsku w kilku salonach odpowiedzi były rozbieżne ,ale nie śniło się nikomu o wykonaniu tego prostego pomiaru w salonie.Oni tylko nr katalogowy znają Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu to prosze Cię o zmierzenie tego otworu centr.w kole zapasowym lub na piaście!W kole zapasowym można to zrobić nawet linijką ,gdyż w grę wchodzą tylko dwie możliwości 66,1 lub 60,1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 W salonach suwmiarkę mieli??????????? widać że w salonach kultura się podnosi w jednym chcieli zmierzyć, ale nie miałem czasu czekać na wynik :-P a jak odbierałem auto to zapytałem o ten parametr i zmierzyli na kole na samochodzie wyszło podobno 60 mm, czyli możliwe, że jak jutro zmierzę sam na kole zapasowym (dobrze że wydałem 2 stówki na tą opcję) to wyjdzie 60,1 mm jednak sam muszę sprawdzić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porys Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wg. wszelkich znaków na niebie i ziemi 66,1 Ci wyjdzie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Szukam nowych kolek na lato, rozmiar 18" Co myslicie o tych (uzywajcie prosze numerowania z komentarza ) Ponizej przedstawiam moja Coupejke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 nr 2 są ładne ciekawy wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 do koloru Megi III ja bym wybrał nr 4. wzory wszystkie fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 jak dla mnie 1 i 4 wchodzi w grę, a z tych dwóch numer 4 bo nie lubię czarnych wstawek za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 [CIACH!!!] Ta z numerem 1 mozna miec bez czarnych wstawek zamiast nich carbonowa imitacja na ramionach [nie cytujemy całości posta pod którym odpowiadamy ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 teraz to już bez żadnych wątpliwości numer 4 Ta 1 bez czarnych wstawek wydaje się taka "zwykła" :-/ P.S. Popraw posta (cytowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Numer 4 będzie bardzo fajnie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi