pawelb5913 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 22 godziny temu, aniewa napisał: Rozumiem, że naciskasz przycisk opuszczania, szyba idzie kilka cm w dół, puszczasz przycisk, ponownie naciskasz przycisk opuszczania a szyba stoi w miejscu? Szyba była zaprogramowana i powinna zejść do dołu, niestety tak się nie dzieje. Szyba opuszcza się tylko około 2-3 cm i co by nie robić to niżej zejść nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Pozostaje wymiana poszarpanych linek. Pojedyńczy rozwarstwiony włos został przyciśnięty linką na osi zwijającej. Nie rób nic na siłę, bo tam są plastikowe osłony pancerzy, które z czasem kruszeją, a nie są wymienne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 6.11.2022 o 16:25, aniewa napisał: Da się wymienić samą linkę.? Edytowane 8 Listopada 2022 przez pawelb5913 Pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 MECHANIZM SZYBY PRZÓD LEWY Renault Laguna II 2 01- To jest kpl naprawczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyna222 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Witam Mam pytanie o podnośnik szyby przód do Megane 2 sedan 2008r jakiej firmy kupić podnośnik bo już dwa odesłałem, proszę o pomoc Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 W zeszłym roku też kminiłem, w każdym zamienniku na oko coś mi nie pasowało, mechanik też mi odradził, jeśli jest szansa uratować to co jest oryginalnie, to lepiej próbować. Zdecydowałem się kupić zestaw naprawczy, musiałem kupić dwa, bo w pierwszym okazało się że linki były minimalnie za krótkie, nie dało się tego złożyć... drugi był ok, marka mmp czy jakoś tak, do tego domówić poprawione ślizgi (te zielone), zrobić raz a porządnie i zapomnieć o temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbylu87 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Witam. Posiada może ktoś schemat kostki R2 do Megane 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 W dziale Pliki masz schematy do M II. Ściągnij schemat na komputer i sprawdź połączenia kostki R2. W zależności od wyposażenia ta kostka ma różne konfiguracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo16 Opublikowano Środa o 19:37 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:37 (edytowane) Witam i pytam Dzisiaj szyby zaczęły żyć swoim życiem. Najpierw przestały działać przednie, potem też tylne. A na koniec szyberdach. Czasami rusza, ale zostają otwarte i nie można zamknąć. Tak samo szyberdach, zostanie w pozycji otwartej i dupa. Żeby zamknąć muszę zdjąć klemę z akumulatora. Chwilowe odpięcie akumulatora pozwala na zamknięcie. Po tej czynności na chwilę wszystko działa i znowu zatrzymują się, lub zamkniętych nie można otworzyć Zgłupiałem, gdzie szukać problemu. Bezpieczniki całe, bo czasami ruszą szyby i szyber. Edytowane Środa o 19:40 przez Adamo16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi