wopa Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Poszukuję schematu elektrycznego joysticka (na zdjęciu) do Megane II, współpracującego z radiem Tuner List Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Według schematu podłączony jest do wyświetlacza sterow / wyświ 2 --- 16 3 ---- 17 4 --- 20 5 --- 19 6 ------- 18 7 ------- 21 Słabo widać może 7 pomyliłem z 1 sam zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Wiem jak jest podłączony. Chodzi mi o wenętrzny schemat elektryczny, gdyż chcę go przerobić do obsługi innego radia ( w ogóle mnie nie interesuje sterowanie wyświetlacza). Obecnie już mam go wyłączonego, gdyż zamontowałem inne radio. Radio to mozna sterować pilotem przewodowym, który posiadam i mam tego pilota zamontowanego po przeciwnej stronie kierownicy (po lewej). Stwierdziłem jednak, że gdyby ktos posiadał schemat tego fabrycznego to może udałoby się przerobić pod te zmienione radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Może to coś pomoże http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...ble/rendisp.htm lub http://www.piloty.pl/UNI20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Kontaktowałem się w sprawie z djlj24 który także niewiele może pomóc. Zdecydowałem się zakupić joystick, rozebrać go i przerobić w ten sposób aby obsługiwał radia które obsługuje myszka Philipsa. Będzie to zapewne troche trwało, gdyż nie myślę kupować joystica w serwisie. Ale jak wszystko zrobię to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 tez duzo o tym czytalem. kupilem dzis radio i modol pozwalajacy podlaczyc pod ten orginalny pilot. mam nadzieje ze bedzie wszsytko dzialac. jak dojda paczki to powiem. jak chcesz sie bawic to powodzenia. ja ten modol kupilem na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 ja ten modol kupilem na allegro powodzenia, ale ja nie wierzę w uniwersalne wynalazki. A poza tym wolałbym nie ingerować w elektronikę auta przez tego typu moduły. Ja mam zamiar wykorzystać tylko 2 nitki przewodów bez podłaczania się w elektrykę samochodu, nawet gdybym miał wyprowdzenia puścić dodatkowo. Cały problem w budowie joysticka, czy on pozwoli na zbudowanie takiej myszy jak mysz Philipsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 nie wiem czy to az tak bardzo odbije sie na elektryce. przeciez to tylko przejsciowka. podlanczasz do koncowki pilota (robi sie z tego jakby kostka) i dalej do radia. no ale moge sie mylic nie znam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 podlanczasz do koncowki pilota do jakiej końcówki pilota? tej co podłącza się do radia fabrycznego? a to nie jest końcówka pilota, gdyż w tej końcwce jest także sterowanie wyświetlaczem oraz głośnoscią radia w zalezności od prędkosci samochodu. napisz co z tego wyszło, bo coś nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 z tym to bedzie problem bo ten INTERFACE dopiero dzis zostal wyslany do mnie. wiec pewnei (znajac poczte) dostane w poniedzialek ale o efektach natychmiast napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstorm Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Żadnego sterowania w zależności od głośności w tym nie ma. Sygnał prędkości jest podłączony bezpośrednio do radia w ISO zasilającym (pin 1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Żadnego sterowania Zgadza się. Trochę się zagalopowałem. Co nie przeszkadza, że dalej jestem sceptykiem. A w Philipsie na pinie 1 jest wyłaczenie radia przez zestaw głośnomówiący. Tak, że co radio to inne złącza. Zaobaczymy co napisze cocker999. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 tak tak do kazdego radia masz inne. do tych mniej znanych marek albo nie ma albo ciezko znalesc. dla tego tak jak pisalem zmienilem PANASONICA na ALPINA zeby to podlaczyc. jak ktos chce miec sterewanie to powinien kupic takie radio jak JVC, PIONIER, BLAUPUNKT, ALPINE. radio dostalem moze dzis dostane INTERFACE ale raczej w poniedzialek :/ niestety trzeba czekac dostalem interface jednak dlugo sie nie cieszylem bo brakuje mi przejsciowki z mini jecka na jecka (2,5 na 3,5) u mnie w miescie nie ma wiec musze czekac do weekendu bo bede w szczecinie. mysle ze tam dostane. a teraz troche o podlaczeniu. dostamel mase kabelkow myslalem ze bedzie to 5 min roboty ale troche zeszlo. to co dostalem: 1) gniazdo i wtyk ISO (rozpialem swoje i musialem wpiac te. takie przedluzenie kabla) z tej wiazki wychodzi kabelek zasilajacy tak mi sie wydaje bo czerwony i czarny, ktory laczy sie z INTERFACE 2) kabel wychodzacy z interface do radia (u mnie jeck) 3) kabel wychodzacy z interface do kostki w pilocie musialem odkrecic deske i dobrac sie do wyswietlacza. tam musialem wypiac wtyczke od pilota (manetki przy kierownicy) bo tam ona biegnieprosto do wyswietlacza. to co wyjalem musialem podlaczyc do tego interfacu i puscic kabeli blizej radia (czyli na dol). podlaczylem go do modulu. modul do kabelka z wiazki ISO i podlaczylem kabel z modulu do radia (niestety brak przejsciowki) o efektach napisze jak dostane, kupie przejsciowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Rozmawiałem z osobą która sprzedaje na Allegro INTERFACE'Y. Nia nadają się pod Philipsa. W związku z tym sam będę przerabiał (przynajmniej spróbuję) pilota przy kierownicy, by sterował moim radiem i zmieniarką. Teoretycznie powinno sie udać. Już kupiłem oryginalnego pilota do Meg II, na którym bedę próbował swych sił. Napisze o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 a ja nie moge dostac jacka. wscieklizny dostane. chcialbym juz to wyprobowac a nie moge. jutro pojade do media mark moze tam beda mieli a jak nie to allegro pozostanie :/ przejsciowka od 1 do 3 zł a koszt wysylki 10 zl. bomba :-/ hehehe. podlaczylem koledzy. wszytsko smiga ze az milo. i jaka wygoda. wiec powiem jeszcze raz. kupilem interface za 155 zl razem z przesylka. trzeba wypiac wtyczke od wyswietlacza, ktora to biegnie od manetki przy kierownicy. (u mnie czerwona kostka i peweni u was tez). podpiac wyczepiana koncowke do interface, interface podpiac do ISO i kabelek z interface podpiac do radia :P :P i juz. teraz juz mam dzialajaca manetku i radio ALIPNE :P:P:P pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi