rav85 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ja mam taki problem - jedno światło przeciwmgłowe jest zaparowane, rozbierałem je już kiedyś osuszyłem i udrożniłem otwór odprowadzający wodę czy też dylatacyjny, ale to nic nie pomogło. Nie wiem co było by lepsze szukać używanego halogena oryginału czy zamienić obydwa na takie: http://allegro.pl/renault-kangoo-laguna-sc...1524051772.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szabla82ostrow Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Witam jak wyjąć ten przełącznik. Odkręciłem 3 torxy od spodu. Plastik podzielił się na dwie części, wyjąłem. I widzę przełącznik. odkręciłem dwa torxy co trzyma maskownice przełącznika od kierunków. Jak wyjąć tą manetkę/przełącznik.?? Edytowane 2 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 W piątek mechanik wymieniał mi żarówki ksenonów i zdejmował zderzak.... Dziś w drodze do pracy odkryłem brak przeciwmgłowych. Kontrolka się zapala, tylne działają. Gdzie szukać rozwiązania problemu ? Złączka R33 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Gdzie szukać rozwiązania problemu ? Złączka R33 ? Najbardziej prawdopodobna przyczyna. Sam kiedyś przy zakładaniu zderzaka zapomniałem ją podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Wytłumacz proszę od której strony najłatwiej się do niej dostać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Z racji umiejscowienia stojąc przodem do samochodu od prawej. Tak czy siak musisz odpiąć zderzak od tej strony. Niestety zajmie Ci to przynajmniej pięć minut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalski071 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Jak w temacie. Brak halogenów przednich. Tył jest. Kontrolka się nie zapala. Przeglądałem forum i tematy związane z brakiem halogenów i jest wiele opcji które mogą być odpowiedzialne za ich brak. Dodam, że auto to Meganka 2 ph1 2003 rok. Bezpiecznik, żarówki sprawne. Po wpięciu się w pin 7 prawy halogen świeci. Przełącznik "niby" wygląda na dobry. Rozbierałem i manualnie się ich włączyć też nie da. Możliwe jest to, że trzeba je aktywować? Z góry dziękuję za wszelkie informację :) pozdrawiam. Rafał Edytowane 25 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Osobiście byłem świadkiem, że koleżanka też nie mogła załączać halogenów. Kolega na zlocie podpiął CLIPa i okazało się, że były wyłączone opcjonalnie. Uruchomił ruchem klawiatury i dziewczyna teraz się cieszy. Poszukaj kogoś z CLIPem w okolicy, a jak nie znajdziesz a będziesz gdzieś w okolicach Krakowa to dam Ci namiar. Często na spoty czy zloty pojawiają się userzy z tym programem, może jakiś jest gdzieś w pobliżu Ciebie niedługo, bo w serwisie to szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalski071 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedz. Czyli podłączenie pod kompa może rozwiązać problem? Jak jeszcze można sprawdzić bez podłączenia pod komputer czemu nie włączają się halogeny? Jak ostatecznie wykluczyć jakąś usterkę techniczna i być pewnym, że to jest kwestia podłączenia pod kompa? Dodano: 27 lut 2015 - 16:03 Tyle pytań a nikt sie nie chcę podzielić rozwiązaniem problemu nieświecących halogenów :P proszę o napisanie jak rozwiązaliście ten problem. Dziękuję z góry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Możliwe, że w module komfortu nie masz zapisanych halogenów przednich. Nie zmieniałeś przypadkiem skrzynki z bezpiecznikami obok akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jak ostatecznie wykluczyć jakąś usterkę techniczna i być pewnym, że to jest kwestia podłączenia pod kompa? Przy usterce mechanicznej po włączeniu przeciwmgielnych na wyświetlaczu pojawi się odpowiednia kontrolka świateł przeciwmgielnych. Jeżeli moduł komfortu nie jest odpowiednio skonfigurowany to kontrolka nie zaświeci się. Podłącz pod clipa lub coś innego i sprawdź czy masz aktywne przeciwmgielne przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalski071 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Dziękuję Panowie. Musze więc podłączyć Renatkę pod kompa i zrobić to co należy ;-) Dam znać czy pomogło. Pozdrawiam. EDIT: Samochód został podłączony pod komputer "przy okazji" i okazało się, że rzeczywiście wystarczyło jedno magiczne kliknięcie i nastała jasność :D Edytowane 1 Lipca 2015 przez Rafalski071 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam ten sam problem. Niestety nie mam czasu przybrać się do tego lepiej :P Może jak ktoś by grzebał to niech wrzuci zdjęcia które to kabelki się przerywają. ps. nie jest to moja pierwsza renka ale zaskakuje mnie francuską myślą technologiczną :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider007 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Podpinam się pod temat. Megane II 2004 po włączeniu kontrolka na desce zapala się, ale na wtyczkach prądu nie ma ( oba halogeny nie świecą). Przy włączania halogenów słychać pykanie przekaźnika, bezpiecznik w kabinie i pod maską cały. Od czego zacząć szukanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Np. od zaśniedziałych wtyczek, przerwanych przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi