Pawel Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wystarczy jakikolwiek olej, na próbę choćby i słonecznikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luf Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Jestem przed montażem silniczka na miejsce. Pomyślałem, że jak to nie zadziała to można by mu odciąć zasilanie. Ciekawe czy ktoś już tego próbował i jakie są konsekwencje w działaniu klimatyzacji/grzania? Update: Silniczek zamontowany, brzęczenie ustało. Ciekawe na jak długo to pomoże, użyłem wazeliny technicznej z obi za jakieś 6 zł. Podziękowanie dla Pawła za dokumentację fotograficzną. luf Edytowane 8 Grudnia 2015 przez luf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tnarloch Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam wszystkich, posiadam od jakiegoś czasu megi z 2006 r. (lift) z automatyczną klimatyzacją, która nie działa. Zacząłem dociekać dlaczego sprężarka nie chce się uruchomić, poszukiwania zacząłem od bezpieczników, wszystko jest OK, przyszedł czas na czujnik temperatury wewnętrznej (tzw. turbinka), ku mojemu zaskoczeniu po rozebraniu obudowy za lusterkiem wstecznym takowego czujnika nie znalazłem (nie ma nawet wolnej wtyczki, żeby ten czujnik podłączyć). Czy w polifcie zastosowano inne rozwiązania tego czujnika, czy może u mnie czegoś brakuje? W załączeniu zdjęcia jak to u mnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Masz tam namieszane. Do brązowej wtyczki powinien właśnie być podłączony czujnik wewnętrzny od klimatyzacji, a nie lusterko elektrochromatyczne. To ma być na obustronnie szarym złączu którego nie posiadasz. W polifcie może już nie być turbinki a czujnik to płytka w obudowie podstawy tego lusterka. Tak przynajmniej jest w moim sceniolu drugim. Instalację masz dokładnie w tej wersji jak u mnie. jedna taśma do czarnej wtyczki czujnika deszczu i zmroku. Druga taśma i brązowa wtyczka do czujnika temperatury wewnętrznej. W tym układzie fabrycznie nie było takiego lusterka wiec brak instalacji. (trzeciej taśmy z dwoma pinami i szarej wtyczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tnarloch Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 A jest szansa abyś pokazał jak to jest u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 u mnie nie ma wentylatorka pompującego powietrze na czujnik i z zewnątrz w osłonie lusterka jest tylko dziurka z termistorem Widać to na fotkach w tym poście: http://megane.com.pl/topic/39163-czujnik-deszczu-brzeczenie/page__view__findpost__p__299527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kannill112 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Chciałbym powrócić do tematu buczenia/bzyczenia przy lusterku cofania. Czytając poprzednie rozmowy wiem, iż należy rozebrać obudowę która jest na szybie i przeczyścić oraz nasmarować wiatraczek. Niestety zdjęcia, które były przy poprzednich instrukcjach wygasły już na serwerach. Pytanie czy ktoś może ma aktualną wersję z fotkami? Szukałem w dokumentach na forum, ale niestety nie znalazłem tego w pdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi