leszcz-38 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Jakie paliwo do 1,5dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 leszcz-38, jak to jakie paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Jakie paliwo do 1,5dci olej napędowy (ON) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 meganecoupe02, a no widzisz. cenna uwaga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 BP Ultimate ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 hmm, ja nie odczuwam różnicy między Ultimate a zwykłym ON :-/ . Może mój silnik tak, choć zmian w pracy, dynamice i spalaniu niet :-/ . Ale to nie ja go(ON) używam w końcu. Myślę, że ważne by były to markowe stacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Pewnie, że różnicy nie odczujesz Jednak jakościowo jest lepsze, a wiesz jakie dCi wrażliwe pod tym względem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Trudno, żeby odczuć różnicę - cetanów wszak raczej nie dodali, jeno śmieci dokładniej odcedzili Ja tankuję na BP, jeśli nie mogę staram się, żeby był to Shell. Czytałem też dobre opinie o tankowaniu zimą na Statoil, ale tu musiałby ktoś potwierdzić/zdementować zasadność takiego podejścia. Z lektury forum ;> można też wywnioskować, że Orlenowskiego ON się raczej lać nie powinno, co jest o tyle wazne, że w konkretnych miastach większość nie posiadających swoich rafinerii stacji sprzedaje paliwo tej najbliższej lub "rządzącej" danym regionem (dotyczy tak np. Neste jak i stacji przy hipermarketach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 http://moto.onet.pl/1553436,1,jak-sprawdza...ul.html?node=23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papciu83 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Ja od dluższego czasu tankuję Vervę ON i póki co nie ma żadnych problemów, a autko chodzi bardzo płynnie. Staram się także tankować na jednej stacji, żeby w razie czego wiedzieć kogo obwiniać. Nie zalecam tankować słabego i taniego paliwa byle gdzie, gdyż 1.5dCi ma na tym punkcie bardzo czułe pompo-wtryskiwacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 i znowu rozkopywanie po raz 100 tego samego temtu. Zainteresowani niech poszukają na forum, bylo o tym co lac gdzie lac, wszystkie te opinie. :-/ :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 polemnik, ale zauważ jakich ciekawych rzeczy można się dowiedzieć: 1.5dCi ma na tym punkcie bardzo czułe pompo-wtryskiwacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 pompowtryskiwacze to chyba w tedeji są a nie w decej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre3 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Czy jest różnica lejąc droższy ON czy jej nie ma , jeśli macie doświadczenia , warto przepłacać ? Osobiście uważam że paliwa Lotosu są lepszej jakości , bo choćby produkowane są z norweskiej ropy , BP natomiast nie sprowadza paliw z Anglii , a wprost z Płocka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Osobiście uważam że paliwa Lotosu są lepszej jakości , bo choćby produkowane są z norweskiej ropy , BP natomiast nie sprowadza paliw z Anglii , a wprost z Płocka .a Lotos to norweska firma ;) to może Statoli ;-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi