Lewy Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Odłączanie radia od zasilania nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixodides Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Jakiś czas temu wpisałem kod do radia kilka razy i czas się wydłużył na tyle, że odblokowanie radia graniczy z cudem. Ktoś mi powiedział, że zastosowano algorytm 2^n (m). Czyli po blednym wpisaniu kodu 5 razy mamy 32 minuty czekania. Jeżeli to prawda to moje radio może być teraz zablokowane na jakieś 2^7. Do tego jadąc do dilera po kod radio się odblokowało (aż podskoczyłem z radości) lecz po chwili ERROR wyświetlił się ponownie (widocznie radio daje czas na wpisanie), wiec teraz jest to 2^8. Pytanie czy to tak leci w nieskończoność? Inżynierzy mogli zrobić algorytm co się zatrzymuje na 30 minutach, przecież i tak utrudniłoby to wpisywanie kombinacji na tyle, że kradzież nie miała by sensu. 9999 kombinacji to w przyblizeniu 5000h na wyprobowanie wszystkich kombinacji (208 dni). Wie ktoś czy ten licznik ma jakis limit? Jeżeli zatrzymuję się choćby na 4h to zoorganizuję sobię jakoś czas by posiedzieć w samochodzie i pograć w jakąś gierce czy cuś. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Ixodides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Inżynierzy mogli zrobić algorytm co się zatrzymuje na 30 minutach, przecież i tak utrudniłoby to wpisywanie kombinacji na tyle, że kradzież nie miała by sensu. Ta blokada w ogóle nie ma sensu skoro są szeroko dostępne sposoby zdobycia tego kodu w kilka sekund, bez potrzeby udowadniania legalnego posiadania radia. Warunek trzeba mieć to radio w łapkach, by widzieć jego naklejkę z numerkami. Są portale do tego stworzone, czy generatory kodów zarówna na Windowsa czy Androida, gdzie każdy może sobie taki kod wygenerować. Dostępne i na tym forum. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixodides Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Cięcie Zgadzam się z tobą w 100%, kody w radiach nie mają najmniejszego sensu, zawsze się znajdzie ktoś kto będzie mógł stworzyć algorytm wsteczny i generować kody. Aczkolwiek mówię, że skoro już robili kod to mogli zrobić algorytm, który zatrzymuje przedłużanie na jakiejś wartości a nie przedłuża (najprawdopodobniej) w nieskończoność co sprawiło, że mogłem Radio w zasadzie zablokować bezpowrotnie. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi