Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co Was ostatnio wkurzyło?

knq

Rekomendowane odpowiedzi

Cięcie

Jak mi przeszło to pojechałem tam i chciałem pogadać,no ale bezskutecznie...

Teraz będzie rządził mną czarnoskóry człowiek hehe,ale znając mój zawzięty charakter,łatwo mu nie będzie;)

lapka2.gif

Regulamin 5.13 – cytowanie Aston76

Edytowane przez aston76

Wkurzyłem się, ponieważ, ktoś kluczykiem porysował mi bok auta. Postawiony został na 15 minut na parkingu...chyba zamontuje coś gdy dotknie lakier to go chwyci prąd i będzie rozumiał że nie rysuje auta...

Edytowane przez aston76

Kłopot z 4 prędkością obrotową wentylatora nawiewu (od 2 tygodni ruletka czy będzie).

Przyczyna luźny styk w kostce rezystora nawiewu i trochę się nadpaliła.

Trzeba będzie kupić kostkę, rezystor i wymienić.

Ja jestem zwolennikiem migania lewym migaczem na rondzie (Francuzi tak robią). Przynajmniej od razu widać kiedy ktoś zjeżdża. 80% kierowców w ogóle nie używa kierunkowskazów na rondzie a jeśli juz włącza prawy to na większości rond w mojej okolicy (na małych) często tego kierunkowskazu nie widać.

• 4 tygodnie później...

Na dzień przed wyjazdem na długi weekend zaczęła się oświecać kontrolka aku i stop. Sprawdzam ładowanie, a tu d**a 11,9 V. Po mieście da się jeszcze przemieścić, ale w trasę nie pojedzie. Musiałem pożyczyć samochód od znajomego na wyjazd.

Obserwuję ten wątek, obserwuję i wreszcie i mnie coś ciach.

Czasami jak to mówią gdy masz chwilę wolnego to się uwal i poleż a nie łap za czynności bez znaczenia.

Za taką uważam dzisiejsze "brandzlowanie" plastyków w swojej MIII. Jak Pan B - raczej instrukcja przykazała popryskałem i szmatką delikatnie przecierałem rewelacyjny, powszechnie znany i stosowany preparat do konserwacji i czyszczenia plastyków wewnątrz samochodu.

Cóż, mój mega ciach na całą tą sytuację wziął się stąd, że przy delikatnym przecieraniu okolic nawiewów - udało mi się szczęśliwie ciach tylko uchwyty dwóch bocznych. Najgorsze jest to, że ani nie szarpałem za nie ani nie było słychać żadnych pęknięć a efekt jest taki, że zarówno lewy jak i prawy nawiew mam od dziś z ciach uchwytem do sterowania kierunkiem nawiewu. Swoją drogą konstrukcja tego uchwytu to mega ciach (cienki, delikatny plastyk).

Może macie jakiś pomysł - da się to jakoś wymienić? Jak patrzę na fragment, który został mi w ręku, do dziś trwale zespolony z kratką nawiewu to jakoś nie widzę sposobu by to naprawić ale może przerabiał ktoś z Was ten temat.

Liczę na konstruktywne propozycje a nie tylko ciach z tarapatów , w które wpadłem a właściwie moja Renata.

Może kolega zacznie wysławiać się w sposób kulturalny !

Tomik

Edytowane przez Tomik

W sceniolu i megance II te suwaki są dokładane do żaluzji i składają się z 2 elementów każdy. Jednak by je dobrze poskładać w całość, trzeba końcówki nawiewów zdemontować. Nie przypuszczam by w nowszych wersjach było to bardziej proste i mniej trwałe jak w poprzednich.