Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co Was ostatnio wkurzyło?

knq

Rekomendowane odpowiedzi

Cięcie

Jak mi przeszło to pojechałem tam i chciałem pogadać,no ale bezskutecznie...

Teraz będzie rządził mną czarnoskóry człowiek hehe,ale znając mój zawzięty charakter,łatwo mu nie będzie;)

lapka2.gif

Regulamin 5.13 – cytowanie Aston76

Edytowane przez aston76

Wkurzyłem się, ponieważ, ktoś kluczykiem porysował mi bok auta. Postawiony został na 15 minut na parkingu...chyba zamontuje coś gdy dotknie lakier to go chwyci prąd i będzie rozumiał że nie rysuje auta...

Edytowane przez aston76

Kłopot z 4 prędkością obrotową wentylatora nawiewu (od 2 tygodni ruletka czy będzie).

Przyczyna luźny styk w kostce rezystora nawiewu i trochę się nadpaliła.

Trzeba będzie kupić kostkę, rezystor i wymienić.

Ja jestem zwolennikiem migania lewym migaczem na rondzie (Francuzi tak robią). Przynajmniej od razu widać kiedy ktoś zjeżdża. 80% kierowców w ogóle nie używa kierunkowskazów na rondzie a jeśli juz włącza prawy to na większości rond w mojej okolicy (na małych) często tego kierunkowskazu nie widać.

• 4 tygodnie później...

Na dzień przed wyjazdem na długi weekend zaczęła się oświecać kontrolka aku i stop. Sprawdzam ładowanie, a tu d**a 11,9 V. Po mieście da się jeszcze przemieścić, ale w trasę nie pojedzie. Musiałem pożyczyć samochód od znajomego na wyjazd.

Obserwuję ten wątek, obserwuję i wreszcie i mnie coś ciach.

Czasami jak to mówią gdy masz chwilę wolnego to się uwal i poleż a nie łap za czynności bez znaczenia.

Za taką uważam dzisiejsze "brandzlowanie" plastyków w swojej MIII. Jak Pan B - raczej instrukcja przykazała popryskałem i szmatką delikatnie przecierałem rewelacyjny, powszechnie znany i stosowany preparat do konserwacji i czyszczenia plastyków wewnątrz samochodu.

Cóż, mój mega ciach na całą tą sytuację wziął się stąd, że przy delikatnym przecieraniu okolic nawiewów - udało mi się szczęśliwie ciach tylko uchwyty dwóch bocznych. Najgorsze jest to, że ani nie szarpałem za nie ani nie było słychać żadnych pęknięć a efekt jest taki, że zarówno lewy jak i prawy nawiew mam od dziś z ciach uchwytem do sterowania kierunkiem nawiewu. Swoją drogą konstrukcja tego uchwytu to mega ciach (cienki, delikatny plastyk).

Może macie jakiś pomysł - da się to jakoś wymienić? Jak patrzę na fragment, który został mi w ręku, do dziś trwale zespolony z kratką nawiewu to jakoś nie widzę sposobu by to naprawić ale może przerabiał ktoś z Was ten temat.

Liczę na konstruktywne propozycje a nie tylko ciach z tarapatów , w które wpadłem a właściwie moja Renata.

Może kolega zacznie wysławiać się w sposób kulturalny !

Tomik

Edytowane przez Tomik

W sceniolu i megance II te suwaki są dokładane do żaluzji i składają się z 2 elementów każdy. Jednak by je dobrze poskładać w całość, trzeba końcówki nawiewów zdemontować. Nie przypuszczam by w nowszych wersjach było to bardziej proste i mniej trwałe jak w poprzednich.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!