LiszoGT Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzisiaj odbieram samochód od instalatorów z LPG Pochwalę się wynikiem, Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Napisz jakie graty wsadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Red. kme xtreme Zawór odcinajacy valtek bfc Zbiornik 55l Wielozawor tomasetto extra Gazoszczelna obudowa bormech Wlew paliwa tomasetto Czujnik ciśnienia ac stag ps-04 Elektroniczna jednostka sterująca stag qbox basic Urządzenie wytrysku gazu barracuda 130 Filtr gazu alex ultra 360 Przewody parker Koszt ogólnie 3500; zaplacilem Koło 3 po rabacie Ogolnie 100km za mną, bardzo przyjemne uczucie przyjazdu na stację... 108zł full.. Nie czuje jakieś zmiany, W wlewie paliwa gniazdo jest, a przełącznik w podłokietniku, Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ciekawy jestem jak Tobie wyjdzie spalanie na LPG - zdaj relację po paru tankowaniach Ja chyba zdecyduję się na wymianę butli z 59 na 69l kosztem delikatnie podniesionej podłogi w bagażniku, żeby chociaż zrobić ok 500km bez tankowania, bo teraz średnio wychodzi 350-400 km na 45 litrach. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Hej, Na razie za mną 100 km, jedna kreska spadła, zobaczymy jak to wyjdzie w mieszanej jeździe po Krakowie. Jak nie zrobię więcej niż 350 to też wymienię tą butle na 69, dzieci nie mam a więc bagażnika nie potrzebuję Mam nadzieję ,że zmieszczę się w 12-14L/100 Pozdro!! Dodano: 16 sty 2017 - 12:20 Tak jak myślałem na 49L około 300 km w KRK - jestem porywczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Trzeba było nie gazować, wtedy podjeżdżając do dystrybutora PB "porywczość" by przechodziła Tam gdzie zakładałeś LPG ustawiali Ci instalację z sondą AFR ? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Nft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Potwierdzone info, gaz - ok 14-15l. Butla wchodzi 55 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jak auto zachowuje się na LPG, czuć jak przechodzi z PB na gaz ? Sprawdzałeś czy nie spada poziom oleju i płynu chłodniczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Hej. Czuć przełączenie, ale minimalnie. Wiesz co, olej właśnie wymieniłem bo nie był wymieniany 15k, więc nie mam pojęcia, tak jak z płynem chłodniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 W mieście 13,3/100 przy normalnej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillowsky Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Kurdę.. a myślałem, że to ja jestem tylko tak szalony by gazować takie autko W sumie od dwóch miesięcy posiadam LPG w moim 2.0 TCE 180. Benzyny w zimę palił mi przy szczecińskich korkach max 10,5l średniego. Co do gazu to pali odpowiednio więcej, ale w normie. Jeśli chodzi o instalację no to mam lekkie problemy, z początku gasł mi przy przełączaniu jeśli stałem w miejscu ale serwis to wyeliminował, co do jazdy to czasem instalacja mi tak jakby "przerywa", mam na myśli to, że czasem przy dodawaniu gazu (nawet nie dużo) silnik na chwile przerywa swoją pracę i lekko szarpnie (coś podobnego do tego jak jest lekki przeskok jak się przełącza sam z benzyny na gaz po rozgrzaniu). Strasznie jest to upierdliwe bo potrafi szarpnąć jak się jedzie tak ze 140 i wtedy to zawał serca niestety, ale po majówce lecę na serwis bo już się wstępnie umówiłem. Jeśli chodzi o auto .. moje pierwsze i jest super, co prawda brakuje mi tutaj jakiegoś dobrego automatu bo bardzo odpowiadają mi szybkie automaty jak np. DSG u znajomego w Audi S3. Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez skillowsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi