Lewy Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Mi się wydaje, że każdy z tych producentów podaje inny wymiar. Całkowity, bez części gwintowej, do przegubu itd. Ogólnie drążki kier są w jednym wymiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Dlatego napisałem że trochę dziwne wygladają wymiary w katalogach, w których jak się okazało są błedy. Sklepy i serwisy korzystają z tych samych materiałów i tak rodzi się problem. Zresztą ciekawostka ASO za wymianie 2xdrążek+zbieżność chce 800 zł. Z końcówkami 1400 zł. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Dla zainteresowanych. Długość końcówek drążków w sceniku 1,5 dci 2004 r. wynosi 215 mm. Zmierzone stare po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Ja też stoję przed wymianą drążka i końcówki do prawego koła. W serwisie , który się tym zajmuje u mnie w okolicy , chcą , abym postawił auto , zdejmą drażek , a następnie dopiero pojadą po taki do hurtowni, bo podobno są w różnych wersjach ( już się na tym nacieli). Czy z pewnościa mozna okreslić jaki powinien być drażek i końcówka ( prawe) w meganie kombi dci z 2005 roku, czy trzeba go zdjąć i pomierzyć? Ogólnie warsztat troszkę "kombinuje" , ale obiecują bardzo dobre ceny w porównaniu do ASO ( 210 zł za cześci z wymianą i zbieżnością) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 kacper69, w MII nie powielono rozwiązania z MI i jest jeden rodzaj drążka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 w MII nie powielono rozwiązania z MII całe szczęście. Ja do MI kupowałem trzy razy drążki i żaden nie pasował. Za czwartym się poddałem, bo w Inter Teamie, w żadnym katalogu nie mogli nic pasującego dobrać. Ostatecznie regenerowałem orginały. Do MII kupiłem w ciemno i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 A ja znalazłem dwie różne końcówki do M2: Końcówka drążka kierowniczego LEWA firmy Teknorot R-582 Końcówka drążka pasuje do auta: Renault Megane II okres zastosowania: od 09.02 Numer Renault: 7701474795 Końcówka drążka kierowniczego PRAWA firmy Teknorot R-581 Końcówka drążka pasuje do auta: Renault Megane II okres zastosowania: od 09.02 Numer Renault: 7701474796 Czyli końcówki sa różne , na lewą i prawą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Końcówki w MII sa wygięte, więc to raczej normalne, że lewa jest odbiciem lustrzanym prawej i mają oddzielne numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Dzisiaj byłem na wymianie drażka i końcówki z prawej strony, wymiana ze zbieżnością kosztowała 110 zł , z fakturą. Części kupione w Intercars 128 zł. Przy montażu powstał drobny problem , bo "doradca" z Intercarsu sprzedał mi drążek Delphi i końcówkę TRW (Lucas). Dopiero w warsztacie się dowiedziałem , żeby kupować w kompletach tej samej firmy ( drażek i końcówkę) , bo rożne firmy mają różną długosć drażków i końcówek , co oczywiście się okazało w moim przypadku i trzeba było drążek "kątówką" o 1 cm przyciąć. Ale złożyć się potem dało. Całkowity koszt naprawy to 238 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 trzeba było drążek "kątówką" o 1 cm przyciąć. Ale złożyć się potem dało. bez komentarza :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi