sirk Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzisiaj u mnie temperatura w granicach +1 +4 cały czas cisza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz79 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 u mnie występuje ten sam problem i tylko przy pokaźnych mrozach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 koledzy, mam to samo przy zimnym silniku i mrozie. Czy zeby serwis sie tym zajal to trzeba im zademonstrowac te dziwne dzwieki czy zajmuja sie tym tylko na podstawie slow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 boże.... nie straszcie. Ja czytam i czytam to forum i sie zaczynam bać co się będzie działo jak auto odbiorę. Jest ktoś u kogo owe BRZĘCZENIE NIE występuje mimo siarczystych mrozów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 na szczescie brzeczenie to jeszcze nie awaria :] ale fajnie jakby nie wystepowalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 u mnie jest przejechane 700 km jak jest nie wiecej niz -4 to nie ma praktycznie tego dzwieku. ja odbierałem samochód w styczniu i był juz po zmianie tego przewodu paliwowego, mysle ze z czasem dojdą z tym do ładu. autko fajnie smiga jak na razie spala 5l przy 90 km/h wiec jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1611 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Dziś otrzymałem odpowiedź telefoniczną brzmiącą mniej więcej następująco: "System zasilania silnika w paliwo jest wykonany z rurek, które podczas bardzo niskich temperatur wpadają w rezonans od silnika i w związku ze sztywnymi mocowaniami do karoserii samochodu powodują brzęczenie. Jest to znany problem i Renault we Francji pracuje nad kompleksowym rozwiązaniem tego problemu gdyż u Pana zostały już zastosowane wszystkie możliwe rozwiązania jakie Renault zalecało......ble ble ble" Jako, ze to mnie satysfakcjonuje poprosiłem o odpowiedź na piśmie z uzasadnieniem braku możliwości usunięcia usterki. [ Dodano: 2010-02-28, 20:05 ] http://img709.imageshack.us/i/skanowanie0001rl.jpg/ nie odpuszczę, pisze do centrali renault oficjalne pismo. Dla serwisu brzęczenie w nowym samochodzie jak w starym gruchocie nie jest usterką ani problemem. Serwis Warszawa Al. Jerozolimskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirk Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Witam ! Dałem sobie na razie z tym brzęczeniem spokój bo jest ciepło i przestało brzęczeć ,ale podejrzewam, że przy następnych przymrozkach za rok znowu wróci a wtedy nie odpuszczę bo w kwietniu 2011 kończ mi się gwarancja. Dodatkowo teraz pojawił się inny dźwięk wygląda to tak: zapalam auto i przez jakiś czas słychać trudny do określenia dźwięk tak jakby coś się uruchamiało(jakieś takie tarcie) wcześniej tego nie było słychać po kilku minutach jazdy (pracy silnika ) jest cisza. Dodam że słychać to przy uruchamianiu zimnego silnika). Pozdrawiam !!! [ Dodano: 2010-12-27, 23:35 ] Witam! Brzęczenie w moim Megane wraz z pierwszymi mrozami powróciło . Najgorzej , że ze względu na moją pracę nie mogę pojechać do serwisu . Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się , że podobno wiedzą co zrobić aby zlikwidować to brzęczenie . A jak z tym brzęczenim w Waszych Megane. Pozdrawiam!!!! Edytowane 7 Lutego 2012 przez sirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobi Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam wszystkich Mam pytanie czy ma już ktoś patent na to brzęczenie w okolicy silnika.Właśnie kupiłem megane GT 1.5 i na zimnym silniku brzęczy podczas dodawania gazu W serwisie oczywiście zdziwieni są bo to nieduże miasto i serwis pewnie do .....py.Może da się te przewody paliwowe jakoś wygłuszyć lub zmienić na inne Znalazł ktoś rozwiązanie problemu? dzięki za jakieś sugeste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1611 Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 u mnie serwis rozwiązał problem definitywnie - calą ubiegłą zimę była cisza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobi Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Fajnie ,a wiesz może co zrobili że nie brzęczy? U mnie Auto ma 800 km przebiegu ,jest temperatura dodatnia a i tak brzęczy.Wkurza mnie to.Samochód za 90 tyś zł a takie cuda się dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1611 Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 warszawa, jerozolimskie 156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 U mnie 53 tyś km. Teraz druga zima i nigdy nic nie brzęczało; a były mrozy po -30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reins Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 61 tysięcy przebiegu, rok produkcji 2009 i u mnie jak na razie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirk Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Witam! Pod koniec ubiegłej zimy w serwisie wymieniłem wyżej wspomniany przewód paliwowy. Dopiero teraz przy dzisiejszych mrozach mogłem sprawdzić efekt. Jak narazie mimo -20 jest ok. brzęczenia nie słychać. Byłem w kilku serwisach (samochód na gwarancji) i dopiero dzięki informacji "pawel1611" z tego forum pojechałem do tego samego serwisu co on Warszawa aleje.Tam wiedzieli o co chodzi i pozytywnie załatwili moją sprawę.{ozdrawiam sirk. Edytowane 1 Lutego 2012 przez sirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi