karolaa Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Kup głośniki AudioSystem , usłyszysz różnice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Zamontowałem ostatnio DLS B6 16cm zestaw i porównywałem z oryginałem , bez wygłuszenia nie ma prawie żadnej różnicy, radia w Megankach są strasznie słabe do tego fabryczne wygłuszenie i konstrukcja drzwi jest do kitu. Ogólnie ot albo robić wszystko albo nic bo szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Zależy też jakie radio ma się w serii, jeśli podstawowe to rzeczywiście moc jest mała, Arkamys już jest 'mocniejszy' (w Meg III podstawa miała 20W, Arkamys 40W, BOSE to juz inna bajka bo radio inne i wzmacniacz). Zgadza się, że bez wygłuszenia wymiana głośników nie daje za dużo, ale to przy zakupie głośników zawsze mówią nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykndm17 Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 6 godzin temu, karolaa napisał: Kup głośniki AudioSystem , usłyszysz różnice Zastanawiam się właśnie nad audio system16cm lub focal16cm megi3 hatchback? dodam że wzmacniacz to sl1000. 4Ohm a głośniki audio system niby 3 Ohm jak to się ma do tego mac? to na przód chce dać a co dalej nie wiem myślałem o zestawie bosse ale podobno audio system i focal lepszy będzie wraz z wzmacniaczem , nie spieszę się z wyborem całego grajka bo bagażnik to raczej odpada suba dać chyba że coś 20 cm głośnik największy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 poczytajcie mój post o głośnikach i budowie wygłuszenia, może coś się rozjaśni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Najtaniej to będzie wygłuszyć porządnie drzwi, dokupić radio BOSE (150pln), wzmacniacz BOSE (150pln) dorobić wiązke, i już będzie spora poprawa Dolby prologic z tego się nie wyciśnie.. ale zależy kto ma ile do włożenia w poprawę dzwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 wg mnie najlepiej zrobić wygłuszenie wszystkich drzwi. A potem decydować co dalej. Bo może dużą ilość osób zadowoli to co się zmieniło na + O bose wzmacniaczu nie ma jakiś super opini, że nagle radio gra nam nieziemsko. Nie ma tego efektu wow. Ale to opinie które zaciągnąłem przed moją przeróbką. Każdy ma inny słuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Cześć z racji na fakt, iż posiadam totalnie podstawowe radio chciałbym je wymienić na takie z wersji BOSE. Wygłuszenie drzwi już wleciało ale noszę się jeszcze z dorzuceniem wzmacniacza stąd chęć podmiany radia. Pytanie moje brzmi - czy w radiu jest zakodowany przebieg? coś może się poprzez radio nadpisać w samochodzie? (pamiętam, że w liczniku jest przebieg zapisany). Rozkodowanie radia nie wydaje się niczym trudnym. Ponadto czy muszę (posiadając podstawowe radio bez pokręteł) dokupić wyświetlacz mozaikowy czy bez niego też zadziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 6 godzin temu, lukasz243243 napisał: Pytanie moje brzmi - czy w radiu jest zakodowany przebieg? coś może się poprzez radio nadpisać w samochodzie? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mziak Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Cześć Panowie. Podpinam się pod ten stary temat, podmieniłem standardowe radio w Meg III na wersje Arkamys. Ustawiłem Clipem config na taki jak potrzebuje (AUX1/CDC0/SUB0 oraz NAV1/AMP0/BOX1). Problem mam taki, wygląda mi na to, że nowe radio jest z anglika, bo w opcjach audio Arkamys'a jak chce ustawić dźwięk tylko pod kierowce, to mi pokazuje , że on siedzi po prawej stronie 😉, i faktycznie dźwięk jest optymalizowany do tej lokalizacji. Pomóżcie proszę - gdzie to się da przestawić ? (bo zakładam, że się da 😉 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Na pewno da się to zmienić programem ELM 327 z programem ddt4all. W konfiguracji radia jest zakładka ze wskazaniem miejsca kierowcy. Clipa nie mam i nie znam ale powinno też gdzieś być, poczekaj może ktoś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mziak Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Dzięki Aniewa, właśnie robię sobie przejściówkę na dostęp do multimedia CANa i zobaczę co mi DDT pokaże. Ok temat ogarnięty. Dało się zmienić przez DD4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi