tomek1392 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam , tak jak w temacie. Od kąd mam Megi a mam ją juz pół roku oświetlenie drzwi nigdy się nie świeciło, a tu pare dni temu jak zamknąłem drzwi zaświeciły się lampki w drzwiach ale dosłownie na 2 sek. bo równo z oświetleniem kabiny się ściemniły, a dziś po raz drugi taka sama sytuacja. Stąd moje pytanie co może z nim być?? Wygląda na to że nic nie jest spalone urwane, a raczej zaniedziałe i raz na jakis czas zaświeci. Może ktoś podpowie co można przeczyścić, gdzie są jakieś styki do tego oświetlenia? Zakładam nowy tamat bo w innych albo swiecą cały czas albo nie a u mnie inaczej sprawa wyglada. Bardzo prosze o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Czy może osoba pisząca powyższy post jest obcokrajowcem Jeśli nie, to proszę zapoznać się z regulaminem forum (należało to zrobić przy rejestracji). Jeden z pkt regulaminu mówi: "5. Użytkownicy forum muszą stosować się do zasad poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli pełnym zdaniem. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Zwracamy przy tym szczególną uwagę na pisanie polską czcionką aby wypowiedź była czytelna. " Jeszcze inny pkt. regulaminu forum mówi o opcji , kolejny o zakładaniu nowych tematów a jeszcze inny o czcionce jaką piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zakładam nowy tamat bo w innych albo swiecą cały czas albo nie a u mnie inaczej sprawa wyglada. A co za różnica? I tak trzeba sprawdzić wszystkie punkty wyszczególnione w tematach jakie znalazłeś. Coś jest nie domknięte jak należy albo jakiś stycznik się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 W innych tematach tego nie było więc chce się dowiedzieć gdzie mam szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A było o niedomkniętym schowku, stycznikach w drzwiach itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A co ma schowek do tego?? jeśli one wcale nie świecą? A o stycznikach nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 To jak czytałeś te tematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Jak możesz to podaj link do tych styczników w drzwiach bo nic nie moge znalezć. Pozatym pomoże ktoś ?? Chciałbym żeby oświetlenie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A co ma schowek do tego??ma..ma..Jeżeli jest niedomknięty to...ale przecież czytałeś. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 No tak jeśli jest niedomknięty to... lampki świecą się cały czas a nie widzisz różnicy między świeci a nie świeci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 tomek1392, widzę,staram się tylko Cię naprowadzić.Tam też są na pewno jakies styczniki,tak jak i w drzwiach.Musisz to wszystko posprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Jeśli ktoś wie o co może z tym chodzićto proszę o pomoc bo pewnie trzeba coś przeczyścić ale ja niestety nie wiem gdzie mam szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ja Ci już napisałem, twierdzisz, że przeczytałeś tematy dotyczące świecenia się światła w kabinie. Przeczytaj jeszcze raz i wyciągnij wnioski. Do sprawdzenia masz krańcówki (styczniki) przy drzwiach, krańcówki przy schowkach. Być może któryś z nich po prostu się obluzował i jak auto podskoczy na wyboju, przyhamujesz, skręcić traci styk o w efekcie powoduje zapalenie się lampek. Spróbuj przypomnieć sobie jak zamykałeś drzwi, może powtórzenia coś da. Nie wiem jak jest w MII ale chyb a jeżeli otworzysz drzwi to zapala się tylko lampka przy tych drzwiach, zacznij od nich. Możesz też sprawdzić na zamkniętych drzwiach, czy jak je pchasz, jak przy otwieraniu, nie powoduje to zapalenia lampek. Będzie już coś bliżej, Z drugiej strony zrobiło się zimno. Może gdzieś podeszła woda, zamarzła i coś nie działa tak jak powinno. Poczytaj jeszcze raz tematy o lampce w kabinie i spróbuj sprawdzić te elementy, które tam się pojawią. Nawet jak ktoś pisał, że bezpieczniki sprawdził, sprawdź u siebie. Po za tym problem ten jest jednorazowy? Było i już się nie powtórzyło? Czy nadal co chwila mryga. Bo jak ten drugi przypadek to trzeba szukać. Jeżeli było to tylko raz i się nie powtarza to daj sobie spokój bo na bank nie znajdziesz. Niestety tego typu usterki, nie tylko w samochodach, są bardzo trudne do zdiagnozowania. Wierz mi miałem z tym kilka razy do czynienia. Usterkę zwykle usuwałem po jakimś czasie, czasami bardzo długim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1392 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 sytuacja się powtórzyła drugi raz i próbowałem zamykać drzwi kilka krotnie no ale żadnego efektu. Co do bezpieczników sprawdzone i jest ok pozatym wszystkie inne lampki świecą w schowku bagażnik sufit tylko te w drzwiach nie kostki w drzwiach juz sprawdzałem przeczyściłem itp. ehh dlatego juz nie wiem gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Nie wiem jak jest w MII ale chyba jeżeli otworzysz drzwi to zapala się tylko lampka przy tych drzwiach, zacznij od nich. W megii II zapalają się wszystkie lampki przy drzwiach, obojetnie które otworzymy. Ja osobiście zacząłbym od sprawdzenia żarówek czy nie są spalone. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi