borek25wawa Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 witam, u mnie też słychać szuranie klocków na tylnej osi, ale opisywany problem występuje tylko przy pierwszych kilku hamowaniach po odpaleniu auta a potem hamulce działają cicho i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 borek25wawa, Pewnie parkujesz pod chmurką. :) Zanim odjedziesz z rana to zerknij jak "ruda" pokryła tarcze. To właśnie ścieranie rdzy słyszysz z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dobrze, że odgrzebaliście ten wątek, bo i u mnie słyszę szuranie przy hamowaniu na niskich prędkościach i zaczyna mnie to wkurzać. Mam wrażenie, że słychać z przodu, ale może się mylę. Jest to dzwięk jakby auto wjeżdżło w świeży śnieg. Autko garażowane. Nigdy nie miałem czegoś takiego w poprzednich autkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 jak widać klocki hamulcowe montowane w fabryce do megi III tak mają czyli nie wróżę im długiego życia :evil: piszczenie jest najbardziej słyszalne przy suchej pogodzie i przy lekkim hamowaniu bynajmniej u mnie (nawet się do tego przyzwyczaiłem) :-P ja wypróbowałem, że cisza jest tylko po potraktowaniu hamulców z bliska myjka wysokociśnieniową przez chwilę jest cisza ale pisk powraca :) swoją drogą jak podobny problem miały suzuki SX4 to właściciele nagłośnili sprawę i była akcja przywoławcza do serwisu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 właściciele nagłośnili sprawę Nagłaśniaj, może coś wskórasz. Ja bym zaczął od sprawdzenia czy coś tam nie wleciało. Tyle teraz różnego syfu na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Prezes myślisz że nie czyściłem w serwisie :) owszem pomaga tak jak myjka na bardzo króciutko :-P już widocznie tak jest skonstruowany sam zacisk że syf się w nim zbiera szybko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek25wawa Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 prezes, zgadza się autko jest parkowane pod chmurką i właśnie to upatruję jak przyczynę porannego szurania klocków i dlatego się tym jakoś zbytnio nie przejmuję, bo wystarczy jedno czy dwa normalne hamowania i wszystko wraca do normy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeking Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 czy zauważyliście że tarcze szybo rdzewieja jak sie nie jeździ(góra 1 dzień),w poprzedniej megi II tego objawu nie miałem,może to jest przyczyną odgłosu szurania na klockach?Cośmi się wydaje że z kiepskiej jakości stali tarcze wykonano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 może to jest przyczyną odgłosu szurania na klockach? Czytaj wyżej co już napisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeking Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 czytałem i nikt nie stwierdził że szybko tarcze rdzewieją,a po za tym w megi 2 tego typu problemu nie miałem panie PREZESIE ,więc stąd moje pytanie padło w innym temacie,bo być może z wadliwego materiału tarcze wykonano i dlatego jednym hamuje auto z szuraniem a innym z wydłużoną drogą hamowania warto się nad tym zastanowić dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 U mnie zawsze na stracie trochę poszumi a potem jest OK. Normalka, nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wynika z rdzewienia tarcz - wystarczy parę godzin postoju w taką pogodę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi