Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Bateria w karcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem:

przy każdym uruchomieniu pojawia się komunikat o konieczności zmiany baterii w karcie (bateria zostala przezemnie zmieniona tydzień temu - jest napewno NOWA).

Ostatnio miałem inne problemy z elektroniką, ale to już chyba rozwiązane (klemy przy aku były zbyt luźne). Czy to może mieć coś współnego z baterią w karcie???

• 3 tygodnie później...

To ja podłącze się do tematu. Mam podobnie co pianim wymieniałem już 2 razy w ciągu tygodnia baterie (ostatni raz dzisiaj - zegarmistrz u którego kupowałem baterie sprawdził mi tą "starą" i powiedział że jest idealna) w obydwóch kartach i samochód nie chce się otwierać/zamykać ani jedną ani drugą kartą. Dodatkowo pokazuje żeby wymienić baterię w karcie. Czego może to być wina ?? Baterie mają daty ważności do 2015 i do 2017 roku, akumulator ma 3 dni (centra futura) a samochód mam od tygodnia.

• 5 miesięcy temu...

Witam` to i ja się podłaczę mam ten sam problem,w dwóch kartach baterie napewno dobre, wymienione na nówki, a problem taki,że przy próbie otworzenia auta jedną bądż drugą kartą, auta otwiera się po wciśnieciu przycisku dopiero za ktorymś razem,zależy nieraz za pierwszym nieraz za dziesiątym itp. Po włożeniu karty do czytnika pojawia się komunikat o wymianie karty. Co to może być? Myślałem,żeby może czytnik przedmuchać sprężonym powietrzem :-/

Regulamin.

myslisz,ze w dwoch kartach jednoczesnie? Troche to dziwne. Moze jakies pomysly jescze,jak nie to pewnie trzeba bedzie serwis odwiedzic.

Proszę przypomnieć sobie zasady cytowania na forum.

[ Dodano: 2010-07-15, 12:44 ]

Regulamin.

myslisz,ze w dwoch kartach jednoczesnie? Troche to dziwne. Moze jakies pomysly jescze,jak nie to pewnie trzeba bedzie serwis odwiedzic.

Proszę przypomnieć sobie zasady cytowania na forum.

sory nie doczytalem.

Ale wrocmy do tematu,co moze byc przyczyna,ze w dwoch kartach pisze o wymianie baterii a po wymianie na baterie nowe,dwoch roznych firm,mam dalej to samo cZyli auto otwiera sie dopiero po klikaniu az za ktoryms razem zaskoczy.

umnie było podobnie otwierała i zamykała samochód a przy próbie odpalenia auta [carte not detekte],uszkodzona karta,odwiedziłem aso bo sprzedający w komisie powiedział że karta była nie używana i trzeba na nowo ją zaproramować ,a w aso powiedzieli że jest uszkodzona i tylko będzie otwierać i zamykać autko,a nowa to koszt około 600zł ale znalazłem namiary na gościa który naprawił za70zł i działa pozdrawiam

Ale jak mam sprawdzić czy to akurat multiswitch odpowiada za złe działanie karty?

Może to co innego.Co nagle w dwóch kartach zepsuł się multiswitch :-/

Jak ktoś wie lub zna to proszę o gg,mail itp do kogoś kto na tym sie zna ,bo z tego co widzę to na forum nic się nie dowiem.

Mi w problemie z kartami pomogła firma Electric Cars - Arkadiusz Kończak. Firma mieści się w Morzewie 159, 64-810 Kaczory. Tel. 692 085 173.

Specjalizuje się w naprawach Renault.

Nie jest to reklama tego warsztatu, ale moja opinia zadowolonego klienta.

Wszystko załatwiłem przez telefon i pocztę. Na 3 dzień od wysłania naprawiona karta była u mnie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!