hubert_kielce Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam mam taki problem czy moze mi ktos podpowiedziec jak wyjac tylna wycieraczke ?? Czy tam jest jakis zacisk jak to wyglada i jak sie ja sciaga poniewaz chcialem wymienic sama ta gume ale nie mam mozliwosci jej wysuniecia poniewaz po obu stronach sa takie plaskikowe scianki zabezpieczajace przed wysiunieciem sie i musze wyjac jak by cale pioro z tego mocowania tylko wlasnie jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diwix Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam, jesienią wymieniałem komplet wycieraczek. Nie ma sensu bawić się w wyciąganie samych gum. Wyciągasz z zatrzasku całą ruchomą część wycieraczki i wymieniasz. Można kupić za niewielkie pieniądze całe wycieraczki z plastykowym uchwytem w identycznym kolorze jak oryginalna. Ja polecam wycieraczki Valeo Silence. Są bardzo ciche, ładnie zbierają wodę i brud. Na popularnych portalach z aukcjami na pewno coś znajdziesz. Ja mam kombi i idealnie pasuje coś takiego: wycieraczka tył Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 tylko wlasnie jak Normalnie, łapiesz za pióro i ciągniesz, tak żeby przeszło bokiem lub nad tymi plastikowymi ogranicznikami. Pióro jest na tyle elastyczne, że bez problemu to zrobisz. Proponuje zdjąć samą wycieraczkę i zrobić to w domu. Tworzywa sztuczne nie bardzo lubią zimno. Wymieniałem pióro w zeszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_kielce Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Wyciągasz z zatrzasku całą ruchomą część wycieraczki i wymieniasz. Wlasnie tez mysle nad wymiana calej tylko mam problem z wyjeciem jej z tego zatrzasku wiem ze ten zatrzask jest w olowie wycieraczki ale jak go rozpiac to juz nie mam pocjecia :-? boje sie brac na sile zeby czegos nie urwac. A Ty w jaki sposob ja rozpiales?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Chodzi Ci o zdjęcie samego wycieraka? Ja robię tak, że odginam ramię do pionu, potem ustawiam wycierak prostopadle do ramienia. Dłonią chwytam za ramię, a kciukiem wyciskam wycierak z mocowania. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć. Zamocowanie w odwrotnej kolejności. B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_kielce Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ale w megance II jest chyba troche inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Niestety nie mam na podorędziu Megi II ;-) Spróbuj jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi