Skocz do zawartości

Lewe światło mijania, raz świeci, raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano zauważyłem, że lewa żarówka światła mijania nie świeci :evil:. Wymieniłem żarówkę i nic. Stara też była dobra. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską, wszystko ok. Nic więcej nie robiłem, ze względu na duży mróz. Wracając z pracy ruszałem bez lewego światła, a w połowie drogi żarówka się zaświeciła :shock:, nic nie przerywało, światło było ok <ok>. Mam pytanie. Co jeszcze sprawdzić? Jaka może być przyczyna? Na razie świeci i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale jakby co, to wolę spytać.

Przeczyściłem kostkę, psiknąłem kontakt-sprayem. na razie działa. Zobaczę, co będzie jutro.

Dzisiaj znowu nie świeci. Chyba muszę znaleźć jakiegoś elektryka, bo nie mam już pomysłów.

Problem rozwiązany. Podobny opisany jest tutaj

http://megane.com.pl/megane-ii-phi-lewe-sw...iat%B3o+mijania

Przepraszam, że zakładałem nowy temat.

Dla potomnych.

We wtyczce PPA BLACK znajdującej się w skrzynce bezpieczników w komorze silnika topi się obudowa i częściowo przypalają się styki przy złączu CPG. Po wyczyszczeniu światło świeci.

Temat do zamknięcia

post-463-1264618016_thumb.jpg

post-1-1264618016_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Witam. U mnie bardzo podobna sytuacja. Brak lewego światła mijania, bezpieczniki ok, żarówka też, napięcie do lampy dochodziło, ale nie chciało świecić. Bez problemu świeciło pozycyjne i drogowe. Okazało się, że wewnątrz lampy nie było przejścia zasilania. Zrobione obejście i jest pięknie. :D