slavOK Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 już się tak nie podniecajcie hehe, jeden wał i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos1618 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 tu jest filmik jeszcze przed malowaniem http://www.youtube.com/watch?v=jHVsCwglN_8...feature=related [ Dodano: 2009-08-07, 11:36 ] http://www.youtube.com/watch?v=3p52QAZrb4c [ Dodano: 2009-08-07, 11:40 ] http://www.youtube.com/watch?v=YoR_va_fpjQ...feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 pojedx na hamownie i wrzuc wykres bo to co dałeś wcześniej to... sam wiesz chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A te filmiko to nie jest 2.2 dci tylko 3.0 v6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 crash75, zgadzam sie, jak dolot i przelot będzie "pusty" to turbina będzie się zachowywała jak nagrzane żelazko na tafli lodu, będzie osiągać za duże prędkości w zbyt krótkim czasie. Będzie efekt jakby zdmuchiwania świeczki (turbo będzie dusić cylindry) a nie dodawania mocy. Duża przenośnia ale tak to się odczuwa. póki co u mnie dolot pociągnięty z przodu zderzaka filtr MBC. turbo chwilowo dmucha do 1.7bara a cały czas na 1.4. po wywaleniu 2 katów 2 i 2 tłumików - jeden kat został zaraz za turbiną hamowania powiedziała +10KM (wcześniej koło liźnięte) 1.9dci 120km wyciągają 150km i około 320niutków, w zależności od parametrów wyjściowych co to za chip gdyby zrobił 180 to nie dziwiłbym się ale 30 KM to śmiech na sali przyrost mocy ze 102KM do 135KM, a moment 240NM do 350nm seria to 200Nm przy 102KM wiec na pewno nie otrzymałeś takiego prezentu w wysokości 40Nm...tyle Nm to nie wytrzyma(350Nm) sprzęgło seryjne - max do 300Nm a znajomy miał 280Nm i po ok 7 miesiacach nowe sprzęgło sie skończyło - fakt że się trochę ściga. a co do tego wykresu to wątpię aby samochód wytrzymał tym bardziej renufka i jej skrzynia pierdyknięcie takiego momentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 co to za chip gdyby zrobił 180 to nie dziwiłbym się ale 30 KM to śmiech na sali to jedź i zrób, zrobić można i 200KM i 400nm, tylko ciekaw jestem co się pierwsze rozleci w takim silniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 mam i nie narzekam - 150KM z serii(tyle pokazał wykres-98KM) :-P - tylko trzeba umieć jeździc z głową a to u niektórych kierowców.... ps. ...zero dymienia, zero oleju w IC.... skrzynia seria CJ5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 to się cieszymy, Bóg z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 cięcie nie ma to jak przemawianie przez zazdrość,... tak to odebrałem mina kierowcy objechanego żelazka - bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 tommi, co to wylotu to jak myślisz czemu wszystkie renomowane firmy tłumikarskie nie ruszają w dieslach wylotu oprócz końcowego tłumika??? Wylot w dieslach jest bardzo wrażliwy na zmiany. Mam pytanie czy wszystkie graty masz seryjne? bo jeśli tak to nie wiem czy jest sie z czego cieszyć jeśli seryjna turbina na seryjnym programie dmucha cos koło 1 bar i przy ostrej jezdzie potrafi się nagrzać do 400 stopni, to pomyśl sobie jak musi sie nagrzewać przy 1,7 bar, tak jak jest u Ciebie... No ale jeśli według Ciebie jest wszystko ok, to bezawaryjnej życze... ;-) P.S. Nikt Ci niczego nie zazdrości... na chipa stać każdego ;-) a o zazdrości pogadamy jak Twoja furka wysra turbo, a my będziemy swoimi jezdzić dalej... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 tommi, co to wylotu to jak myślisz czemu wszystkie renomowane firmy tłumikarskie nie ruszają w dieslach wylotu oprócz końcowego tłumika??? to co do diesli to się mylisz - u mnie większość wiary wywala katy i nawet tłumi(mówię o dieslach) aby zostawić ostatniego przelotowego - wiec skoro zauważyłem już po samej jeździe ze fura się odmuliła i do tego dupohamowania coś powiedziała, wiec się mylisz hamowania prawdę tobie powie - inaczej jest w F7r Mam pytanie czy wszystkie graty masz seryjne? zmienione sprzęgło na mocniejsze,zamach liźnięty delikatnie, inni IC centralnie z przodu póki co po założeniu zegara to zamiast dmuchać kolo 0.9bara to dmuchała 1.4 - nic w to nie ingerowałem(taka już była), Co to EGT to faktycznie na serii (przed Chipem) to było przy ostrym pałowaniu było koło 350st teraz wiadomo trzeba bardziej uważać, ale dzieki innemu Ic i lepszemu usytuowaniu go dopiero przy ok 190Km/h (startując od 0) wzrasta do 800st. o pomyśl sobie jak musi sie nagrzewać przy 1,7 bar, tak jak jest u Ciebie... tylko, że te 1.7 to dmucha tylko przez chwilę a nie cały czas. u najomego dmuchała do 2 barów i turbo wytrzymywało (seryjna odbudowa) nie musze myśleć bo widzę co sie dzieje z silnikiem- 3 zegary w słupku - EGT, temp oleju i ciśnienie turbo wiec monitoring silnika jest na bieżąco a jazda powyżej 0.8 bara to dopiero jak olej rozgrzany, dlatego mówiłem o jeździe z głową No ale jeśli według Ciebie jest wszystko ok, to bezawaryjnej życze... ;-) dzięki - póki co jest wszytko oki wszystko daje radę :-P Nikt Ci niczego nie zazdrości... to dobrze ale widząc wypowiedź to różnie można to odebrać ;-) na chipa stać każdego ;-) z tym różnie bywa a o zazdrości pogadamy jak Twoja furka wysra turbo a jednak musiałeś nawiązać - nie ma szans - sprawdzałem wirnik - zero luzów na wiatraku, zero oleju w rurach a przekulane 163 tys i nic nie robiłem z nim a my będziemy swoimi jezdzić dalej... ;-) póki co na to się nie zanosi a mina kierowców (pancerwagów) bezcenna bo "seryjny" francuz daje im radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A co z zaworem Blow Off są osoby które montowały go ? i Jak on się sprawuje. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Cięcie jest jedno pytanie tylko po co :) mi to do szczęścia nie jest potrzebne :) Regulamin się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Dzisiaj byłem w Walbrzychu u kolegi który sie ogłasza u nas na forum na stronie głównej (tunerforce).Poprawiałem program bo mi trochę za mocno na czarno dmuchał z wydechu. Szczerze mogę go polecić userom z okolic.Kompetentna i miła obsługa.Auto przed i po modyfikacjach zhamowane,kopcenie znikło.Sumując jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 jest jedno pytanie tylko po co :) mi to do szczęścia nie jest potrzebne :) O tym rozwiązaniu można masę dobrych rzeczy wyczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi