Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

nawigacja lark 43.2 problem z mapamap

mcyork

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem aktualizację systemu , wszystko było opisane na stronie larka , jednak nie doczytałem że w chwili aktualizacji formatowaniu ulega pamięc wew urządzenia , czyli MapaMap . Niby mam na karcie inny program do nawigacji ale zależy mi aby nadal mieć na wew. MapaMap , czy da się to wgrać legalnym sposobem tak abym nie tracił gwarancji ?

Płytki żadnej nie dostałem .

tak. Musiałeś się zarejestrować na stronie mapymap i tam masz do pobrania plik instalujący mapę. Również po zarejestrowaniu możesz znaleźć kody do twojej oryginalnej mapy. Co prawda raz to widziałem tylko na oczy więc nie pomogę dokładnie ale jeżeli wykonałeś pełna rejestrację i dokonałeś odpowiednich wpisów i zrobiłeś kopie zapasowe to możesz wszystko przywrócić.

lepper_pl, problem w tym że po zarejestrowaniu sie na stronie mapamap i wybraniu opcji "Do pobrania" jest tylko instrukcja instalacji " . Ponoć trzeba zarejestrować w systemie posiadany program wpisując tam "nr seryjny".

Tu zaczynają się schody bo ja tego numeru nie mam , na paczce z nawigacją , nawigacji czy w papierach też nie ma .Przeczytałem że jeśli w tych miejscach nie ma to jest on w ustawieniach programu mapamap ... a jak już wiecie program ten został wykasowany z pamięci urządzenia ...

Jeżeli wybierzesz drugą opcję kolegi tico0 to polecam !

Mi bardzo pomogli z moim GOCLEVEREM. Na pewno ci pomogą .

Druga możliwość ( nie wiem czy zadziała).

Można nawiązać kontakt z producentem urządzenia i opisać sytuację. Podać numer seryjny i poprosić o pomoc.Powinni wygenerować tobie nowy kod aktywacyjny wraz z linkiem do pobrania mapy.

Problem rozwiązany , po skonsultowaniu problemu z serwisantem larka i wysłaniem mu na maila numeru urządzenia , przysłał mi numer seryjny oraz odblokowujący . Po zalogowaniu się na stronie https://www.mojemapy.imagis.pl/ i zarejestrowaniu produktu na numer seryjny przysłany przez serwisanta , do ściągnięcia w dziale "do pobrania" pojawiła się możliwość ściągnięcia programu z mapą którą posiadałem, potem tylko uzupełnienie o kod odblokowujący w nawigacji i wszystko śmiga.