piotrek1388 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 jest możliwość kupienia samej taśmy i przełożenia? wogole jej nie mam tylko końcówki zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 nie ma takiej możliwości, ale kumpel miał strzeloną taśmę i zamontował od PC-ta taśmę, takie coś: nie wiem ile mu to będzie śmigać ale PLUS za pomysłowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zanim rozmontowałem zwijacz, nie wiedząc w jakiej kondycji jest sama taśma, też miałem zamiar zastąpienie jej taśmą od HDD. Wydaje mi się, że jednak byłaby ona za mało sprężysta i nieco zbyt gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 to co trzeba kupić żeby wymienić tą taśmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Musisz kupić całego kompletnego "pająka" ze sprawną taśmą. Samej taśmy raczej nikt nie sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ile tak PLN trzeba na to wydać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Sprawdź na Allegro np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 piotrek1388, nowy zwijacz w ASO to 920zł, a używki na Allegro wahają się od 300-500zł. Ja kupiłem za 400zl z gwarancją że działa - montowałem na miejscu i dopiero po zniknięciu błędow zapłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 i tylko kupno pająka może pomóc na skasowaniu kontrolki od poduszki i service? zamiast poduchy jest zaślepka. czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 piotrek1388, to musiał byś jeszcze kupić poduchę - używana to koszt około 400-500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 piotrek1388, no jeśli zamiast poduszki masz zaślepkę to nie ma co się bawić w sam zwijacz. Równie dobrze można zamontować rezystor żeby reszta poduszek (jeśli są) działała poprawnie. Jeśli jednak chcesz doprowadzić to wszystko do porządku to musisz kupić zarówno "pająka" jak i poduszkę. Pytanie jednak się pojawia - czy jesteś pewny, że masz pozostałe poduchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retro23 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Panie ''Piotrek 1388'' na allegro jest gość, który chce sprzedać kompletne pająki z zerwaną taśmą od airbag 4szt. za 130 zł. Jak wpiszesz w google przełącznik zespolony do renault megane 2 to wyskoczy ci spora lista i jak poszukasz to znajdziesz owego gościa:) A ja mam pytanie do ''Lewego''. Chciałem zapytać jak obrałeś taśmę przed lutowaniem tzn. jakim przedmiotem (czy może to był nóż do tapet czy coś innego) ponieważ dostałem pająka z uszkodzoną taśmą a kumpel sam się boi za to zabrać :) a nie chce mu za bardzo zmniejszyć długości taśmy <haha> Możesz coś podpowiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Taśmę obierałem właśnie takim wysuwanym nożykiem. Najpierw wycinałem plastikową taśmę spomiędzy przewodów a potem obkrawałem to co na przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam, Koledzy, może ktoś podrzucić parametry tej taśmy tj raster, długość? Może uda się dobrać coś ze sklepu z częściami elektronicznymi. Trzeba szukać w google "taśma FFC" ceny od 2-10 zł, problemem są tylko wymiary, których nie znam. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Miałby może ktoś do odsprzedania taśmę. może być zerwana . Raczej tylko na to liczę. mam dobrego specjalistę od lutowania to się może uda. czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi