slavOK Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Panowie no postaram się jutro z tym gościem co mi to pisał skontaktować jak nie zmienił numeru tel to się czegoś może dowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Juz wiadoma diagnoza? To moze ja polece wymienic ta pompe oleju, bo naprawde chcialbym jeszcze ze 100 tkm zrobic moja Megane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Tak więc auto naprawione, odebrane i puki co działa . Jak się ogarnę nieco, opiszę dokładnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 To juz wiadomo co bylo przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Oki, zatem cóż się okazało: obróciła się czwarta panewka( nie jak mówiłem trzecia), korbowód wygiął się w pałąk. Wymienione: wał, panewki, korbowód, tłok, pierścienie tłokowe, uszczelniacze w głowicy i pompa oleju. Auto jest obecnie w fazie docierania. Do tej pory: drugiego dnia po odebraniu zapaliły się wszystkie możliwe kontrolki we wszystkich możliwych kolorach, zaczęły działać wycieraczki, kierunkowskazy, centralny....i nie mogłem go zgasić, nie reagował na start/stop :shock: :shock: .Po chwili wszystko ustało i dalej już było ok. Okazało się, że przy myciu silnika zamoczyły się złacza kompuera, po wysuszeniu i przeczyszczeniu styków wszystko działa jak należy i mam nadzieję, że tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 pawelp2008, życzę aby jeździła jak najdłużej bezawaryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 pawelp2008, wiem, że dżentelmeni o forsie nie rozmawiają ale ten temat zaczął się i rozwinął właśnie od szukania tańszego rozwiązania problemu. Może podasz przybliżony koszt usunięcia usterki i jak to się ma do kosztów wcześniej planowanej wymiany silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Od strony kosztów wygląda to tak: wymiana silnika z całą resztą tj. rozrząd, olej, płyn itp. około 5000 pln. naprawa 3200 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Wymiana silnika na nowy czy uzywany? Bo 1800 zl w tym przypadku to niewielka roznica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 nowy silnik za 5 k :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 widziałem nowe na allegro bez osprzętu po 7500 najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 No to teraz juz wiadomo... Po prostu wymiana calego samochodu... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Panowie bez emocji 8-) . Używka, resztę opisałem. Motor 3500+ wymiana około 800+ rozrząd+płyn+olej+filtry wychodzi około 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam u mnie podobny problem , obróciło panewkę i przerysowało wał przy przebiegu 130 tys. NIe wiem jaka jest przyczyna ale podobnbo to dosyć częsta awaria tych silników.Używałem oleju elf. Obawiam się czy aby koło dwumasowe też nie było do wymiany bo autko zaczeło drgać na luzie :cry: nie wygląda to wszystko najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 autko zaczeło drgać na luzie tak właśnie zachowuje się silnik przy uszkodzeniu panewki. U mnie była tak samo. Koło dwumasowe jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi