Nel Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jeżeli masz Hands free i tylne szyby impulsowe to powinieneś skorzystać z tych schematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Przepraszam za mój polski obiecuje poprawę. Dziękuje za schematy nie mówię chop, ale chyba bardzo mi pomogą. Mam jeszcze pytanie odnośnie żółtego przewodu po stronie wtyczki numer 37 co to jest i do czego bo pewne jest ze idzie nim prąd. Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Złącze 37- +po zapłonie z bezpiecznika w module zabezpieczeń i połączeń i dalej ze złącza R2 zasilanie podnośnika szyby tylnej lewej i prawej. R2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam ponownie dzięki za wszelką pomoc ale poddałem się i zaprowadziłem do elektryka niby wszystko podłączył z tego co mówi, nie zauważyłem na razie większych problemów mam nadzieje ze będzie oki lecz wciąż nią działa mi tempomat, w ogóle się nie załącza ktoś powiedział ze to złącze nie ma nic do tempomatu to może jakaś podpowiedź gdzie szukać? załączenie nie włącza nic na wyświetlaczu i nie wydaje charakterystycznego dźwięku (pip) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Czy wcześniej działał tempomat? Często po wymianioe tablicy wskaźników lub korekcji przebiegu nie jest aktywowana funkcja tempomatu. Sprawdź clipem czy jest właczona ta funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 załączenie nie włącza nic na wyświetlaczu i nie wydaje charakterystycznego dźwięku (pip) załączenie nie wydaje dźwięku. sprawdź CLIPem, czy jest aktywowany tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 tak działał przez 3 lata chyba wyjaśniłeś co i jak faktycznie była korekta licznika i w sumie od tamtej pory nie działa teraz nie mam jak sprawdzić auto stoi w garażu przez te mrozy (w tej chwili -22) ja mam drugie przeczekam mrozy i jadę na clipa myślę że to na 99% nie aktywna funkcja czy to można tylko klipem zrobić? Dzięki jeszcze raz, po raz kolejny forum okazuje się nie zastąpione i to nie tylko w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 tak. tylko CLIPem się aktywuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 dzięki wszystkim za pomoc wszytko działa dziś aktywowałem tempomat ale LANCH x431 to tak na marginesie bo jednak nie tylko clipem się da pozdrawiam wszystkich temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Akurat całkiem przypadkiem wyjąłem szufladkę ;) . I tak się złożyło, że miałem pod ręką aparat. Dojście tragiczne i nie mogłem zdjąć czarnej osłonki z górnej wtyczki by były widoczne kabelki. Może coś z tych zdjęć wyczytasz. Oznaczenie kolorów: BA Biały JA żółty RG CzerwonyBE Niebieski MA Brązowy SA łososiowyBJ Beżowy NO Czarny VE ZielonyCY Kryształowy lub Biały OR PomarańczowyVI Fioletowy. W moim scenicu w pod fotelem kierowcy jest zmieniarka 6CD, czy kostka R2 będzie gdzieś w tym miejscu? Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Tak, złącze R2 znajduje się dokładnie w tym samym miejscu, za zmieniarką CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Papuga ;) Czy to złącze będzie widoczne, czy jest pod "dywanem"? Czy trzeba demontować fotel? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 10 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o samo oglądanie, to być może będzie widoczne po otwarciu schowka (nie przyglądałem się temu), gdzieś z prawej strony za zmieniarką, ale nic poza tym. Zmieniarka skutecznie utrudnia tam dostęp. Jeśli masz uszkodzone to złącze i chcesz to naprawiać, to demontaż fotela będzie konieczny. Ale na tym nie koniec, trzeba jeszcze odpiąć listwy boczne, odchylić dostatecznie wykładzinę dywanową i zdemontować plastikowa płytę podłogową (tą przednią ze schowkiem). Z tego co pamiętam, to też wyciągałem środkową konsole/podłokietnik. Edytowane 10 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi