Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Formula Non Stop

voyteac

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Otrzymałem pocztą list od Renault Polska, w którym napisane jest m.in: "dziękujemy za zakup umowy serwisowej formuła non stop, która przedłuża okres odpowiedzialności producenta i zapewnia bezpłatną wymianę wadliwych części, a także pakiet usług assistance". Do listu dołączona została specjana karta z numerem VIN mojego megane III z podanym terminem ważności. Termin ten to plus jeden rok od mojego końca standardowej gwarancji (czyli dwóch lat), który w moim wypadku kończy się w marcu tego roku. Czyli z karty wynika, że miałbym mieć jeszcze jeden rok. Dalej piszą, że karta jest dowodem posiadania formuły non stop, a w razie zapomnienia karty dowodem tym może być także pisemna umowa. I tu mi się coś nie zgadza, bo ja... nie zawierałem żadnej umowy, czyli po prostu nie kupowałem żadnej formuły. Skąd więc taki gest Renault? Wierzyć mi się nie chce, żebym dostał taki prezencik. A może to jkaś ściema i jest gdzieś haczyk? Czy kogoś z Was spotkało może to samo i też dostał taki list? Na razie nie dzwoniłem do Renault, żeby o to spytać. Owszem, krótko po zakupie samochodu (miesiąc) miałem przejścia z samochodem i serwisem i korzytałem trzykrotnie z gwarancji, nawet korespondowałem w tej sprawie z Renault Polska. Ale czy to byłby powód, żeby dostać coś gratis? Jakaś rehabilitacja Renault? Co o tym sądzicie?