Obiboc Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Panowie Wczoraj wymieniałem opony na letnie więc przy okazji ogladalem sobie tarcze sprawa wyglada jak na mój gust kiepsko. Mam pytanie bo nieznalazlem tej informacji w watkach , jaka jest minimalna dopuszczalna grubość tarcz megankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 21,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 :-( No to teraz pomiar tylko w ramach formalnosci i wymiana. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Tylne tarcze; jak pisze na nich min. to 7mm-jakby ktoś pytał...Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 No to kolejna zmiana opon bez zmieniania tarcz i teraz wyglada to tak: Czy to przez przypadek nie jest zapowiedż że się zaraz rozejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ja właśnie zmieniałem tarcze po ponad 120 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Obiboc, wydaje mi się, że masz coś skopane z tymi tarczami. Oczywiście mogę się mylić ale powinieneś mieć chyba tarcze wentylowane, nie zwykłe, pełne. Tak przynajmniej w intercarsie pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wentylowane z przodu z tyłu pełne. Ogladałem na aledrogo tarczei troszkę się załamałem, przednie jeszcze ujdą ale tył, masakra jakaś lekka ręka 500 PLN nie moje. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Zobacz tu; mikoda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Obiboc, tylne bierzesz w komplecie z łożyskami, pierścieniami? mikoda.pl osobiście nie polecam. Używałem ich tarcz i to wg. opinii drNO tych z wyższej półki ( nacinanych i nawiercanych). Po kilku tysiącach pogięły się :-/ i szmelc. Choć żeby być uczciwym, muszę wspomnieć, że czytałem też dobre opinie o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 tylne bierzesz w komplecie z łożyskami, pierścieniami? A mozna bez :shock: ? Zastanawiałem sie nad tym czy muszę to wszystko wymieniac jak działa? Powiedzcie że da radę wymienić same tarcze bez łozysk i tego pierscienia a pierdyknę takiego manuala że ho ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Obiboc, z tego co pamiętam ktoś to robił. Musisz poszperać. A mozna bez ? widziałem oferty samych tarcz. Moje pytanie było powodowane ceną, którą podałeś. Ale chyba miałeś na myśli komplet tzn. przód + tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Żle zapisałem posta, bo tarcze na tył z łozyskiem i perścieniem mniej więcej 240-300 /PLN szt zalezy daje mi +- 500 za tył i 120/ sztuk przód + ( 240 pln) Razem lekką ręką 750 PLN za tarcze nie liczac wymiany klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Co do mikody to podałem linka dlatego, że również trafiłem na pozytywne opinie. Sam jednak nie miałem. Co do wymiany samych tarcz bez łożysk, to raczej nie ma możliwości. Pewnie będzie problem ze znalezieniem takich tarcz bez łożyska, skoro jest to komplet. Rozumiem, że gdy tarcza jest dobra, a pada łożysko to można próbować wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 P_r_z_e_m_o, są oferty sprzedaży samych tarcz a z tego co pamiętam, ktoś pisał o wymianie samych tarcz( albo łożysk) i wyciskaniu łożysk, ale pamięć zawodna jest i może cos pomyliłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi