Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Był taki wątek nawet czytałem ale coś mnie się zdaje iz kolega który to planował w końcu wymienił wszystko tarcze + łożyska. Z drugiej strony czy jeśli padnie mi łozysko to przeciez nie będę wymieniał tarczy bo to troche naciąganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Obiboc, jest taka możliwość tylko pytanie czy podczas wyciskania łożyska nic się nie posypie. Kupowanie osobno tarcz,łożysk i pierścieni abs mija się z celem-po doliczeniu robocizny wychodzi prawie tyle co koszt zakupu kompletu 3w1 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 ale pamięć zawodna jest i może cos pomyliłem Gojgien wymieniał, tzn. miał zamiar wymienić ale w efekcie kupił tarcze z łożyskami. Z tym, że tarcze były dobre a łożysko padło. Ostatnio też ktoś o to pytał i tez wymienił samo łożysko. Nie wiem czy są same tarcze bez łożysk? Mam na myśli tarcze, które są konstrukcyjnie przygotowane do wprasowania łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Owszem są - http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-megane-...1285724375.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Sam juz nie wiem co robić :cry: Pieniędzorów mało a robić na odwal to bida z nędzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jak masz z przodu jeszcze tarcze dobre,to zeszlifuj rant,załóż nowe klocki i będzie ok. Co do tylnych tarcz,ile one w końcu mają szerokości u ciebie? Jak nie są jeszcze na granicy to po co je zmieniać? Tył przecież nie hamuje tyle co przód.Takie same przebarwienia są u mnie i nic się nie dzieje. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Na tarczy jest napis min 9 mm moja tarcza ma mniej niz 7m ( z powodu rantu ) miara wskazała 7,5 i nie dało się mocniej ścisnąć. To parametry z aledrogo ale średnica tarczy 270? DANE PODSTAWOWE: Średnica [mm]: 270 Grubość tarczy [mm]: 10,0 Minimalna grubość [mm]: 9 Typ tarczy: pełna Ilość otworów: 4 Średnica otworu [mm]: 100 Wysokość [mm]: 80,7 Średnica otworu centrującego [mm]: 55 Średnica wewnętrzna [mm]: 52,3 Wymiar gwintu: M12x1,5 Informacja uzupełniająca 2: z łożyskiem Informacja uzupełniająca 2: z pierścieniem czujnika ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Obiboc, coś z tym rozmiarem chyba nie ten teges ;-). A nie powinny być takie? Strona zabudowy - oś tylna Typ tarczy hamulcowej - niewentylowany Grubość tarczy hamulcowej [mm]: 8,0 Ilość otworów: 4 Średnica [mm]: 240 Średnica otworu [mm]: 100 Wysokość [mm]: 80,6 Tarcza z łożyskiem i z pierścieniem czujnika ABS NUMERY PORÓWNAWCZE OE: RENAULT: 77 01 207 823 ZAMIENNIKI: TRW: DF4274BS ATE: 24.0108-0114.2 BREMBO: 08.A141.17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_k Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ja zakupiłem tu: http://allegro.pl/sklep/6016926_auto-moto?...;category=12668 Faktycznie spory wydatek, ale będzie spokój na kolejne 100 tys. (tarcze z łożyskiem i pierścieniem). Ale, krypto reklama wyszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Śr:280, Gr:24, Śr.piasty:61, il.otw:4 To wg. nokaut.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Rolandzikl, ale to na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 prawda, nie doczytałem. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 No i zakupiłem tarcze w komplecie, na początek tylne mają 270 mm średnicy nie chcą mieć mniej. Musze poczekać na jakieś ocieplenie i wymienić. Przód na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Koledzy - tez mnie czeka wymiana tarcz z tyłu. Ale znajduję sprzeczne info na necie. Jakie powinny być tarcze na tył do Megi II 1.9 dci ale w hatchbacku? Bo już sam nie wiem czy 240 czy 270 mm? Czy jest jakiś problem, żeby założyć 270, jeśli będą miały być 240? A pytam, bo na necie znalazłem, że 270 będą pasować i że w 1.9 takie były. W innym miejscu sa info, że owszem były, ale w kombi. Z kolei 240 mi wyświetla, że sa do 1.4 i 1.6 silników. Na forum w sumie też ciężko mi znaleźć konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Do twojego auta z przodu są takie a z tyłu [ Tak przynajmniej podaje intercars.com Zwróć uwagę na ilość otworów, te powyżej są na 4 śruby. Poprawione, powinno być widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi