Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wtryskiwacz nie działa 1.4 8v


Recommended Posts

Witam, ostatnio ustawiałem zawory w megance, wszystko poskręcałem, na chiwle odpaliłem, zgasiłem i poszedłem do domu sie wykąpać. Kiedy wróciłem auto nie chciało zapalić. Znalazłem usterkę- wtryskiwać nie podaje benzyny. Pompka zrobiła tam niezłe ciśnie, takie że jak go wyjmowałem to aż sie ulało górą. troche benżyny spłynęło do kolektora i samochód na chwile zapalił (wcześniej tylko kręcił). Sam wtryskiwacz działa bo podłączałem go do aku na chwile i igiełka sie cofa. Przeczyściłem wszystkie styki idące do ecu i posprawdzałem bezpieczniki. Muszę jeszcze posprawdzać miernikiem przewody. Zaglądąłem też do ecu czy sie coś nie przypaliło ale nic nie widziałem. Kiedyś miałem problem z czujnikiem powietrza zasysanego i temp silnika, może tam coś padło. Może ma ktoś jeszcze pomysł co mogę zrobić, albo miał ktoś podobny problem i mi pomoże, byłbym wdzięczny w końcu są wakacje i samochód by sie przydał ;p

 

[ Dodano: 2010-07-02, 21:22 ]

Znalazłem przyczyne, włączył mi sie immo, zacząłem szukać od złej strony. ;p Do tego nie działa mi zamykanie kluczykiemi chyba dlatego sie załączył. Jak można sprawdzić czy odbiornik podczerwieni działa?? W kluczyku baterie dobre.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rozbierz kluczyk i zobacz czy jest płytka cała. Mi się jeden kluczyk zalał... po naciśnięciu świeci ale nie idzie sygnał do auta. Po rozebraniu klucza okazało się że jakaś czarna pierdółka po prostu wyparowała. Klucze chyba są na radio a nie podczerwień. To kijostwo na podsufitce to atrapa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzałem oba kluczyki i na żaden nie reaguje, raczej niemożliwe żeby oba popsuły sie na raz, ale dzięki za posta. Może ktoś ma dostęp do kodów odblokowujących i byłby tak dobry i mi sprawdził mój VIN: VF1LA0Exxxxxxxx

 

Nie podajemy numeru VIN do widoku publicznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już sobie poradziłem z immo. Właśnie jak czyściłem styki i badałem miernikiem przewodzenie to spaliłem bezpiecznik 30 od sterownika. Jutro kupuje i wierze że w końcu go odpale. Dzięki za pomoc :-). Jak odpale to napisze.

 

[ Dodano: 2010-07-05, 11:28 ]

W końcu odpalił, po prostu zabrałem sie do niego ze złej strony. Znalazłem czterocyfrowy kod do immo za pomocą programu w który sie wpisuje model auta i numer z kluczyka. Wymieniłem bezpiecznik i jeździ. Teraz będe rozpracowywał zamykanie kluczykiem bo wpisywanie ciągle kodu zajmuje sporo czasu.

 

[ Dodano: 2010-07-06, 21:01 ]

Rozpracowałem odbiornik podczerwieni. Wystarczyło użyć wd40 na układ scalony odbiornika i wszystko gra. Może komuś przyda sie porada żeby nie szukał wady na około tak jak ja ;p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!