Tom3k3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Megane III coupe Głośnki przednie 16 helix tył jbl 6x9 Mam pytanie jak sprawdzić jakie mam radio moje autko ma navi a radyjko jak na focie http://photos02.otomoto.pl/photos/original...11800433_10.jpg czy to jest mocniejsze ???? http://allegro.pl/item1165530605_renault_m..._potestowe.html Bo już sam niewiem czy moje ma 4x15 a to z allegro 4x30 czy ja mam to lepsze a nigdzeie nie moge znalesć Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Bezpiecznik samochodowy do radia masz zapewne 5A - więc daje to przy 12V maksymalnie 60W. Odliczmy powiedzmy 10W na samo radio, to zostaje nam 50W. 50/4 =12,5W. Oczywiście wszystko "na oko". Jak ciekawi Cię moc radia sprawdź z amperomierzem, i sobie przelicz, też "na oko" - niestety dokładniejszej metody nie znam. Temat nieraz wałkowany na forum, i trąbią o tym wszędzie. Jak chcesz rzeczywiście więcej mocy to wzmacniacz tył jbl 6x9 to nie ma prawa zagrać dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom3k3 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 hym ale jak wzmaka zamontować ???? radio ma wyjscie ???? i co z tym radiem kupować to z allego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 to co masz obecnie raczej nie ma wyjścia na wzmacniacz - trzeba zamontować konwerter (czy jak to się profesjonalnie nazywa) - każdy warsztat Car Audio to zrobi Co do tego z allegro - to również fabryczne audio od Renault więc nie widzę sensu wymieniać jednego fabrycznego na drugie fabryczne. Jak już chcesz wymieniać to na jakieś "nie fabryczne" - typu Clarion, Alpine, Sony itd itp. A generalnie to pewnie lepiej będzie zamontować wzmacniacz niż wymieniać samo radio na inne. Ale może niech się jeszcze wypowiedzą Ci co siedzą w CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom3k3 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Po zamontowaniu góśników wszystko gra spoko ale moje radyjko patrząc na faktorkę z salonu ma 4x15 a czytałem w jakimś katalogu ze wystepuje również opcja 4x30 ale Nie wiem jak rozpoznać to mocniejsze radio chyba ze to co wyczytałem w katalogu tyczy się głośników a nie radia??? Ps. Tylne głośniki elipsy 6x9 JBL robią dobrą robotę polecam !!!! do zamontowania przednich 165mm tez namawiam bo wcale niema dużo przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, mam pytanie a jak zdjąć osłony z głośników w megane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ps. Tylne głośniki elipsy 6x9 JBL robią dobrą robotę polecam !!!! do zamontowania przednich 165mm tez namawiam bo wcale niema dużo przeróbek :( Trochę kotlet odkopany :( ale jak już odkopany to będą czytać:( więc się odniosę: Zapewne jakąś robią robotę ale za to nie słychać jaką robotę robią te przednie. Każdemu kto sobie zrobi taki tandem proponuje odpiąć tylne głośniki i posłuchać tylko na przednim zestawie. A mówię to dlatego, że jakieś 10 lat temu też jeździłem z elipsami w półce :P i nikt mi nie wmówi że to gra poza wyrzucaniem z siebie dźwięków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 dokładnie, ja zrobiłem podobnie, radio ustawione na 10 w przód (Alpine), że ja słysze tylko przód, a pasażerowie z tyłu dodatkowo delikatnie tył Nie ma sensu pakowac forsy w tylne głośniki (takie jest moje zdanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 brudijr, ty mi napisz model tego twojego Alpine bo coś mi nie pasuje z tymi twoimi watami^^ (sry za OT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 chodzi mi o ustawienie radia (Fader), a nie o waty A radio to Alpine 101RM - niby 4x50 ;] ale i tak wzmak by się przydał ;] (wróćmy do tematu) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom3k3 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Trochę kotlet odkopany :) ale jak już odkopany to będą czytać:) więc się odniosę: Zapewne jakąś robią robotę ale za to nie słychać jaką robotę robią te przednie. Każdemu kto sobie zrobi taki tandem proponuje odpiąć tylne głośniki i posłuchać tylko na przednim zestawie. A mówię to dlatego, że jakieś 10 lat temu też jeździłem z elipsami w półce :) i nikt mi nie wmówi że to gra poza wyrzucaniem z siebie dźwięków. Uwielbiam wypowiedzi ludzi którzy maja megane 2 i wypowiadają się na temat megane 3 której na oczy nie widzieli pewnie :) mam ustawioną moc optymalnie żeby głośniki współpracowały poprawnie głośniki tylne zamontowane są w miejsce oryginalnych więc ich nie widać nie jest to wieś na tylnej półce jak u niektórych w latach 90 wiem ze pewnie Wam się za nimi tęskni :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi